Ingång till trädgården, bergsmansgården StabergIngång till trädgården, bergsmansgården StabergFoto: Jonas Lindgren (CC BY)

Vandring på bergsmansgården Staberg

Antal kommentarer:

Bergsmansgården Staberg är en välbevarad bergsmansgård från 1600-talet och en viktig del av Världsarvet Falun. Antikvarie Olle Lind tar oss med på en vandring i bergsmanslandskapet, genom den vackra barockträdgården, över slaggvarp och ner till det som tidigare var en hamn vid Runns strand. Upptäck bergsmanslandskapet och lär känna en viktig del av vår historia!

Datum: Söndagen den 10 september

Tid:

Program

Falun är sedan 2001 med på Unescos lista över världsarv – platser som är så viktiga att de ska bevaras för all framtid. I Världsarvet Falun ingår Falu Gruva, innerstaden och det omkringliggande lanskapet: bergsmansbygden. I Falun har man brutit kopparmalm i fler hundra år och här lades grunden till det som vi idag kallar det svenska moderna industrisamhället. Stabergs bergsmansgård är en välbevarad bergsmansgård med en fantastisk barockträdgård och tydliga spår av hyttdrift. Antikvarie Olle Lind tar oss med på en vandring i landskapet och vi får ta del av berättelser som skildrar en viktig del av vår historia.

Hålltider för programpunkter:

Söndag, 10 september, 2017

13:00 - 14:00 Vandring på bergsmansgården Staberg

Övrig information:

Fri entré, fri parkering. Café, restaurang och WC finns på området. Bekväma skor rekommenderas. Vandringen sker i naturområde, längs grusgångar och efter skyltad led.

Besöka

Adress: Stabergs bergsmansgård, Falun

Landskap: Dalarna

Vägbeskrivning:

Stabergs bergsmansgård ligger 12 km sydost om centrala Falun, längs väg 69 mot Hedemora.

Tillgänglighet:

Handikappvänlig restaurang och WC. Vandringen sker i naturområde, längs grusgångar och efter skyltad led.

 

Kontakt

Kontaktperson: Lotta Örtendahl

Telefon/Mobiltelefon: 070-290 60 82

Arrangörer: Vika Hosjö Hembygdsförening

Dela sidan på