(CC BY)

Topotek Jämtlands län – introduktionskurs

Vi erbjuder kurs för hembygdsföreningar och studieförbund om hur man kan använda Topotek Jämtlands län (jamtland.topotek.se) för att arkivera och dela med sig av sina fotografier. Ta kontakt om du vill att vi besöker din förening!

Datum: Fredagen den 7 september - Lördagen den 8 september

Tid:

Program

Under kulturarvsdagarna 7-8 september reser Landsarkivet i Östersund ut i länet för att berätta om den nya digitala  plattformen jamtland.topotek.se . Topoteket är en europeisk plattform för fotografier och annat arkivmaterial som finns i privat ägo. Topoteket drivs av ICARUS (International Center for Archival Research i Wien). Det svenska Riksarkivet har varit med och utvecklat det, och Topoteket har nu en egen avdelning för Jämtlands län.

Bilderna i Topoteket är sökbara genom en googlekarta. Men du kan också söka på motiv, ämne, ägare, årtal m.m. Du behåller rättigheterna till bilderna och bestämmer själv om andra får ladda ner dem eller inte.  Det är gratis att delta i Topoteket.

Introduktionskursen håller på i 2 timmar och då får du möjlighet att prova själv om du tar med dig en bärbar dator.

Vi räknar med att hinna med 4 besök i länet under Kultarvsdagarna. Vi kommer att uppdatera sidan när besöksplatserna är bestämda. Ta kontakt om du vill att vi besöker din förening!

 

Besöka

Vägbeskrivning:

Meddelas senare

Tillgänglighet:

Meddelas senare

Mer information finns på: http://jamtland.topotek.se

Kontakt

Kontaktperson: Maria Press och Martin Ahlström

Telefon/Mobiltelefon: 0104768902 och 0104768914

Arrangörer: Riksarkivet, Landsarkivet i Östersund

Arrangörens webbplats: https://riksarkivet.se/ostersund

  • Publicerad:
  • Uppdaterad: