Affisch till evenemangetFoto: (CC BY)

Artist in Retreat #2 vid Blekinge museum: Johanna Arve & Andreas Hiroui Larsson

Konst i Blekinge och Blekinge museum bjuder på ett konstnärssamtal, med utställning och musik, mellan Johanna Arve (konstnär), Andreas Hiroui Larsson (filosof, musiker, konstnär) och Xenia Klein (konstnär) som leder och arrangerar samtalet.

Datum: Söndagen den 8 september

Tid:

Program

Med utgångspunkten i blekingesömnad tittar vi närmre på Johanna Arves konstnärliga installationer, samtalar om Andreas Hiroui Larssons filosofiska arbete som utmynnade i boken ”Essäer om europeisk estetiks epistemologiska relativisering”. Vi vänder oss till blekingesömmen och lyssnar till vad den har att säga, om den förblir tyst samtalar vi om varför den inte kan tala.

Vi spelar ett urval av Andreas Hiroui Larssons musik (från jazzduon J/L Duo och jazzgruppen Sthlm Svaga) som svar även om det blir ett svar på en tystnad.

Med andra ord – det enda som bör förväntas är doften av blommor som växer tvärs igenom tiden, med djupa rötter ovan jord!

Det bjuds på kaffe, te och något mindre tilltugg.

OBS! Begränsat antal platser!

Besöka

Vägbeskrivning:

Blekinge museum ligger centralt i Karlskrona vid Fisktorget.

Tillgänglighet:

Blekinge museums hörsal är tillgänglig för rullstolar. Toaletter finns i anslutning till hörsalen. Inga trappor. Finns gott om kommunala parkeringar i anslutning till museet. Hörslinga finns.

Mer information finns på: http://www.blekingemuseum.se/posts/980

Kontakt

Kontaktperson: Susanne Ström

Telefon/Mobiltelefon: 0455-30 49 65

E-post: info@blekingemuseum.se

Arrangörer: Kultur 307 i samarbete med Blekinge museum, Konst i Blekinge, Region Blekinge, Karlskrona kommun

  • Publicerad:
  • Uppdaterad: