Burlövs gamla prästgård med hembygdsmuseum

Välkommen till Burlövs hembygdsmuseum med 1800-talsmiljöer för präst och bonde. Rummen levandegörs med hjälp av Elsa Beskows sagofigurer och en miniutställning om hennes liv och gärning visas.

Datum: Söndagen den 8 september

Tid:

Program

I Burlövs gamla prästgård visas miljöer som speglar livet under 1800-talets senare del. Här finns textilier med traditionella skånska mönster och tekniker. Museet är också rikt på målade allmogemöbler och blomsterdekorerade innerdörrar. Under mer än 150 år har det berättats spökhistorier om prästgården. Vi berättar varför!

I sommar har dessutom några av Elsa Beskows barnboksfigurer flyttat in. I varje rum finns en sagofigur eller bara ett spår av någon. Här gäller det för barnen att hitta vem som spåret hör till. I Burlövs kyrka som ligger intill blir det musikgudstjänst kl 14:00 och därefter, kl 15:00, ett föredrag om Elsa Beskows liv och gärning i prästgården.

Hålltider för programpunkter:

Söndag, 8 september, 2019

14:00 - 15:00 Musikgudstjänst i Burlövs gamla kyrka bredvid Burlövs gamla prästgård

15:00 - 15:45 Föredrag om Elsa Beskow i logen i prästgården.

Övrig information:

Kaffeservering ute eller inne. Käpphästar och styltor för barnen (eller vuxna!). Entré för vuxna 20 kr eller 30 kr (duo).

Besöka

Vägbeskrivning:

Se länken här ovan.

Tillgänglighet:

Begränsad framkomlighet inomhus för rullstol p g a några smala dörrar. Mobil ramp finns. Toalett finns på intilliggande kyrkogård. Ca 75 - 100 m från parkering.

Mer information finns på: http://www.hembygd.se/bara-harad

Kontakt

Kontaktperson: Cecilia Gagge

Telefon/Mobiltelefon: 073 060 32 88

E-post: ceciliagagge@yahoo.se

Arrangörer: Bara härads hembygdsförening & Burlövs församling

Arrangörens webbplats:

www.hembygd.se/bara-harad; www.svenskakyrkan.se/burlov

  • Publicerad:
  • Uppdaterad: