Lokföraren på ångloket f d SJ E2 nr 1092 pratar med intresserade resenärer. Kulturarvsdagen 2019. Foto: ( CC BY)

Tågdagarna i Landeryd

Åk veterantåg efter ång- och diesellok, ät och drick gott i restaurangvagnen eller ta en tur med veteranbuss längs krokiga smålandsvägar. Massor av kringaktiviteter för hela familjen!

Arrangemanget är ett unikt samarbete mellan många orter, föreningar, företag och andra aktörer på södra delen av f d Halmstad-Nässjö Järnvägar (HNJ), sträckorna Landeryd-Smålandsstenar, Landeryd-Kinnared-Torup och Torup-Rydöbruk-Hyltebruk. Över 90 avgångar med veterantåg och veteranbuss, dessutom marknader, utställningar, upplevelser, uppvisningar, underhållning, öltält med mat och musik, spelmansstämma, folklustspel m m. Öppet Hus i Landeryds Järnvägsmuseum.

Ett gratis, extra Krösatåg Halmstad-Landeryd T o R båda dagarna i samarbete med Hallandstrafiken. Rundtur möjlig med tåg och buss Landeryd-Hyltebruk-Torup-Landeryd eller omvänt. Bangårdsturer i Landeryd med HNJ:s ångvagn från 1888. I år extra stort aktivitetsutbud i Hyltebruk, däribland OS-kval i skateboard. Tågdagarna stöds av Hylte kommun och Region Halland.

Besöksinformation

Adress: Landeryd station, Landeryd

Landskap: Småland

Tillgänglighet:

Samtliga evenemangsområden, med Landeryd som nav och med flest aktiviteter, kan nås med rullstol. Bilparkering finns i flertalet fall i närheten. Vissa lokaler och veterantågen är inte tillgänglighetsanpassade men personal på plats erbjuder hjälp och assistans. Toaletter finns, antingen tillfälligt uppsatta eller i närbelägna fasta lokaler som restauranger och kaféer.

Mer information finns på: http://www.tagdagarna.se

Kontakt

Kontaktperson: Per-Yngve Bengtsson

Telefon/Mobiltelefon: 073-318 47 53

E-post: per-yngve.bengtsson@landeryd.info

Arrangörer: Föreningen Landeryds Järnvägsmuseum (LJM), Landeryds Samhällsförening, Landeryds GoIF Hylte kommun m fl

  • Publicerad:
  • Uppdaterad: