Höstmarknad i historisk utomhusmiljö
Höstmarknad i stämningsfull historisk miljö på Rademachersmedjorna.Foto: (CC BY)

Höstmarknad på Rademachersmedjorna

Rademachersmedjorna i Eskilstuna är en av Sveriges bäst bevarade 1600-talsmiljöer, med ett flertal bevarade smedjor från landets första smidesmanufaktur. Idag är de ett friluftsmuseum och hantverksby, där kunskap och tradition bevaras. 

Datum: Lördagen den 7 september

Tid:

Program

Under höstmarknaden kommer området till liv! Fynda sommarskörd och hantverk och njut av den stämningsfulla, historiska miljön.

Förutom marknadsbord utomhus har hantverksföretagen på området öppet – titta in hos järnsmed, knivsmed, krukmakerska, hemslöjdsbutik, läderhantverkare och återbruksbutik. Galleri Form & Färg visar konst inomhus och ute på området. Den hungrige kan äta en god lunch på områdets restaurang, eller ta en fika på caféet.

I museismedjan får du uppleva levande smide. Träffa vår historiska smed som berättar om livet och arbetet på manufakturen för 350 år sedan! I leksmedjan Smetuna kan barnen leka sig tillbaka i historien och själva prova livet i en smedsfamilj.

Besöka

Adress: Rademachergatan 42-50, Eskilstuna

Landskap: Södermanland

Tillgänglighet:

Området har rullgrus. RWC finns. Husen är gamla och har höga trösklar, ramper finns att lägga fram i de flesta av dem. Närmsta parkering finns intill Trafikverket på andra sidan Tullgatan, ca 50 meter.

Kontakt

Kontaktperson: Louise Hackelberg

Telefon/Mobiltelefon: 016-710 23 75

E-post: stadsmuseet@eskilstuna.se

Arrangörer: Eskilstuna stadsmuseum, Rademachersmedjornas intressentförening

  • Publicerad:
  • Uppdaterad: