Nackas bebyggelsehistoria

Nacka växer! På Kulturarvsdagen den 8 september berättar vi om Nackas bebyggelsehistoria och Nackas framväxt. Hur kommunen utvecklats från jordbruk och landsbygd till stadsmiljö.

Datum: Söndagen den 8 september

Tid:

Program

Välkommen till museet HAMN för att lära dig mer om Nackas långa bebyggelsehistoria. Museet har öppet kl 11-17 med fri entré.

Vi  berättar om den smala och grunda vattenvägen Baggensstäkets fascinerande tusenåriga historia som farled mellan Östersjön och Stockholm. Sju säsonger av arkeologiska utgrävningar på slagfälten kring Baggensstäket har idag resulterat i över 1000 föremål. Somliga fynd är daterade vikingatid men vårt äldsta föremål är en dolk daterad till slutet på 300-talet. Vi berättar platsens historia – hur Saltsjöbaden växte fram och om miljonprogrammet Fisksätras mångfald.

Hela programmet kommer att finnas på vår hemsida.

Varmt välkomna!

Besöka

Adress: Brantvägen 3, Saltsjöbaden

Landskap: Södermanland

Vägbeskrivning:

Med bil: Väg 222 från Slussen, efter Nacka Forum håll höger mot Saltsjöbaden, därefter avfart mot Fisksätra. Ta till vänster efter tågstationen (skylt: Saltsjö Pir), över järnvägen och omedelbart ned till höger och sedan till vänster in på infarten. P-platser är anvisade.

Med buss och tåg från Slussen: Ta ersättningsbuss för Saltsjöbanan från Slussen till Henriksdals station, därefter byte till Saltsjöbanan. Avstigning vid hållplats Fisksätra, sedan ca 300 meters promenad till museet. Följ skyltarna och gå förbi Fisksätraskolan och Folkets Hus mot Saltsjö Pir Marina till museet.

Tillgänglighet:
Museet HAMN är väl anpassat för rullstol och hiss finns till övre plan.

Mer information finns på: http://www.hamnmuseum.se

Kontakt

Kontaktperson: Museet HAMN

Telefon/Mobiltelefon: 08-570 31 110

E-post: info@hamnmuseum.se

Arrangörer: Museet HAMN, som drivs av Stiftelsen Kulturmiljövård på uppdrag av Nacka kommun.

Arrangörens webbplats:

http://www.hamnmuseum.se

  • Publicerad:
  • Uppdaterad: