Tillfällig konsthändelse En tänkbar trädgårdFoto: (CC BY)

En tänkbar trädgård – tillfällig konsthändelse

Välkommen att ta del av den tillfälliga konsthändelsen En tänkbar trädgård invid skulpturfontän "Det droppande trädet" på Spelbomskans torg vid Odengatan i Vasastan.

 

Datum: Lördagen den 7 september - Söndagen den 8 september

Tid:

Program

Den offentliga konsten är en del av vårt gemensamma kulturarv. Stockholm konst initierar nu ett projekt med syfte att på ett nytt sätt aktivera befintliga offentliga konstnärliga gestaltningar i Stockholm. Första tillfälliga konsthändelsen blir En tänkbar trädgård på Spelbomskans torg vid Odengatan i Vasastan. Under två dagar kl. 10:00-16:00 byggs en tillfällig trädgård upp kring skulpturfontänen Det droppande trädet.

Konstnärerna Laercio Redondo och Birger Lipinski har skapat en konstnärlig kommentar till de verk som redan finns på Spelbomskans torg och i dess omnejd. Konstnärerna har i flera år samarbetet i tvärvetenskapliga projekt, där konst, form och arkitektur fått interagera. Deras utgångspunkt i detta fall blev skulpturfontänen Det droppande trädet av Sigrid Fridman (1879-1963). Ett annat verk av Fridman är Kentauren som finns på Observatoriekullen.

Konstnärsduon Redondo och Lipinski knyter samman Fridmans personliga historia med hennes offentliga verk och lyfter fram två befintliga skulpturer som en del av vårt gemensamma kulturarv.

Besöka

Vägbeskrivning:

Se länken här ovan.

Tillgänglighet:

Arrangemanget är på en offentlig plats tillgänglig med rullstol. Närmaste toalett finns på Stadsbiblioteket bredvid Spelbomskans torg.

Mer information finns på: https://www.stockholmkonst.se/

Kontakt

Kontaktperson: Anna-Karin Ericson, projektchef Stockholm konst

Telefon/Mobiltelefon: 08-508 31 569

E-post: anna-karin.ericson@stockholm.se

Arrangörer: Stockholm konst - en del av Kulturförvaltningen i Stockholm.

  • Publicerad:
  • Uppdaterad: