Dansande par ombord på pansarskeppet Oden 1896.Foto: (CC BY)

Praktfullhet till havs på Sjöhistoriska museet

Sjöhistoriska uppmärksammar Kulturarvsdagen genom att erbjuda flera visningar under dagen med utgångspunkt från årets tema: Konst och underhållning. Välkommen!

Datum: Söndagen den 8 september

Tid:

Program

Förutom att följa med på visning så finns dessutom möjlighet att prata med våra modellbyggare och titta närmare på modeller. I utställningen Shipping & Shopping kan du lyssna på inspelade sjömansvisor.

Hålltider för programpunkter:

Söndag, 8 september, 2019

11:00 - 16:00 Möte med båtmodeller – Vi visar upp våra senaste nyförvärv och pågående modellbyggen. Bl.a. visas gamla ångbåtar från Stockholms skärgård. Passa på att prata med Sjöhistoriskas modellbyggare, Jan Claesson och Stefan Bruhn, och ställ dina frågor om museets båtmodeller.

11:00 - 11:45 Älskade skepp och Galjonsfigurer – Följ med på guidad visning med Ingrid Ulfstedt, Intendent, om tavlorna i utställningen Älskade Skepp samt de utställda galjonsfigurerna på museet.

12:00 - 12:30 Amphion – Susanna Allesson-Nyberg, Intendent, berättar om Gustaf III:s lyxjakt från 1778, vars kajuta och akterspegel är utställd i Minneshallen.

13:00 - 13:45 Havet, sjömannen och konsten – En visning som utgår från Sjöhistoriskas tavlor och om konstnärerna och deras förhållanden till fartygen och havet.

14:00 - 14:45 Älskade skepp och Galjonsfigurer – Följ med på guidad visning med Ingrid Ulfstedt, Intendent, om tavlorna i utställningen Älskade Skepp samt de utställda galjonsfigurerna på museet.

15:00 - 15:30 Amphion – Susanna Allesson-Nyberg, Intendent, berättar om Gustaf III:s lyxjakt från 1778, vars kajuta och akterspegel är utställd i Minneshallen.

Övrig information:

Obs! Antalet platser till visningarna är begränsat och först-till-kvarn-principen gäller.

Besöka

Adress: Djurgårdsbrunnsvägen 24, Stockholm

Landskap: Uppland

Vägbeskrivning:

Sjöhistoriska museet ligger på norra Djurgården i Stockholm. Besöksadressen är Djurgårdsbrunnsvägen 24. Du kan ta det hit på flera olika sätt.

Buss

Buss 69 går från Centralen och stannar precis utanför Sjöhistoriska.

Men tänk på att 69:ans färdväg ibland stängs av under evenemang, så kontrollera att bussen verkligen går den dag du ska hit (länk till SL nedan)

Promenad

Vi kan rekommendera en promenad från Djurgårdsbron till museet längs den vackra Djurgårdsbrunnsviken (ca 15 min).

Till Djurgårdsbron kan du ta buss 76 från Slussen via Norrmalmstorg (måndag-lördag), buss 67 från Frösundavik via Karlaplan och spårvagn linje 7 från Sergels torg/Hamngatan.

Parkering

Kommer du med egen bil finns en stor parkering som har en avgift per timme dygnet runt, vardagar och helger. Parkeringen vid museet drivs av NOKAS.

För bussar och MC är det fritt.

Tillgänglighet:

Källarplan

På nedre plan finns amningsrum, skötrum och toaletter anpassade för alla. Källarplanet är säkerhetsanpassat för personer med funktionsvariation, bland annat genom säkra utrymningsplatser för rullstolsburna och visuellt utrymningslarm för personer med nedsatt hörsel.

Hiss

Hiss finns på museets baksida. Där finns en porttelefon för kontakt med entrépersonalen. Hissen är utrustad med automatisk dörröppnare. Dörröppningen är 110 cm och ytan 140x300 cm.

Parkering för rörelsehindrade

Finns på baksidan av museet, två meter från hissen samt vid huvudentrén.

Huvudentrén

Huvudentrén kan nås via trappa eller via ramp för rullstolsburna, barnvagnar m fl. Dörröppningen är 100 cm.

Rullstol & barnvagn

Rullstol och barnvagn finns att låna i entrén. Alla publika utrymmen är normalt tillgängliga för rullstol och barnvagn.

Mer information finns på: https://www.sjohistoriska.se/

Kontakt

Kontaktperson: Bokningen, Sjöhistoriska museet

Telefon/Mobiltelefon: 08-519 549 30

E-post: bokningen.sm@smtm.se

Arrangörer: Sjöhistoriska museet

  • Publicerad:
  • Uppdaterad: