ElfängenFoto: (PDM)

Ivar Arosenius Revisited

I Älvängen och Ale kommun finns många spår av Ivar Arosenius som bodde här sina sista år. Under en dag erbjuder vi möjlighet att få ta del av flera av dessa spår på olika platser i Älvängen. Välkommen på en konst- och kulturarvsdag i Ale!

Datum: Lördagen den 7 september

Tid:

Program

I Älvängen och Ale kommun finns många spår av Ivar Arosenius som bodde här sina sista år. Under en dag erbjuder vi möjligheter att få ta del av flera av dessa spår på flera platser i Älvängen. På Repslagarmuseet ställer vi ut de konstverk av Arosenius som är i Ale kommuns ägo och anordnar ett flertal föredrag om Arosenius och hans konstnärsskap.

En bit bort från Repslagarmuseet ligger Aroseniustomten där Ivar Arosenius bodde. Där genomför vi en publik arkeologisk utgrävning för att tillsammans finna spår av både huset och livet i Älvängen för 100 år sedan. Där får vi också möjlighet att ta del av det digitaliseringsprojekt som genomförts av forskare på Göteborgs universitet som bland annat skapat en digital version av torpet som Ivar Arosenius bodde i tillsammans med sin familj.

Besöka

Adress: Tågvirkesgränd 1, Älvängen

Landskap: Västergötland

Vägbeskrivning:

Repslagarmuseet i Älvängen

Tillgänglighet:

Repslagarmuseet är tillgängligt för rullstol. Toalett finns på Repslagarmuseet.

Kontakt

Kontaktperson: Andreas Antelid

Telefon/Mobiltelefon: 0303-33 09 39

E-post: andreas.antelid@ale.se

Arrangörer: Ale kommun, Repslagarmuseet, Bibliotekets vänner i norra Ale och Aroseniusarkivet m.fl.

Arrangörens webbplatser:

https://ale.se/

https://repslagarmuseet.se/

http://www.aroseniusarkivet.org

  • Publicerad:
  • Uppdaterad: