Museirally 2019 - Lidköping Foto: ( PDM)

Museirally i Lidköpings kommun 2019

I samband med Kulturarvsdagen den 8 september arrangerar Vänermuseet i Lidköping Museirally tillsammans med ett 15-tal mindre museer i kommunen. Tanken är att besökarna under en och samma dag ska ges tillfälle att se så många museer de vill eller hinner med.

De medverkande museerna är ideella eller föreningsdrivna och har inte så ofta sina samlingar öppna för allmänheten. Därför blir den här dagen ett gyllene tillfälle för intresserade att ta del av spännande miljöer och utställningar, bland annat F7 gårds- och flottiljmuseum, ett klockmuseum med omkring 800 klockor, ett idrottsmuseum med kända lokala idrottsprofiler, en kvarn som visar upp hur det går till att mala mjöl, och ett boktryckeri från 1873 och mycket mer!

Kartor och stämpelkort kommer att delas ut och varje besök generar en stämpel. De som besökt minst tre museer deltar i ett lotteri med vinster skänkta av museerna. På alla besöksmål finns personal som visar runt och på vissa ställen bjuds det på underhållning och servering av kaffe.

Museirallyt har blivit ett uppskattat höstevenemang som lockar hundratals besökare varje år tack vare ett stort ideellt och engagerat arbete.

 

Besöksinformation

Adress: Framnäsvägen 2, 53154 Lidköping

Landskap: Västergötland

Tillgänglighet:

Vänermuseet har god tillgänglighet, hiss finns och ett flertal toaletter varav en är anpassad för rörelsehindrade.

Mer information finns på: http://www.vanermuseet.se/

Kontakt

Kontaktperson: Evelina Thyne

Telefon/Mobiltelefon: 0510 77 00 95

E-post: evelina.thyne@lidkoping.se

Arrangörer: Rörstrands museum, Meken-Minnet, Lidköpings maskinnostalgiska förening, Grafiska tryckeriet, Limtorget, Lidköpings Idrottsmuseum, Backgårdens turism och kultur, Skalunda maskinmuseum, Rackeby lanthandel- och radiomuseum, Råbäcks mekaniska stenhuggeri och Råbäcks hamn, Örslösa hembygdsförening, Silvii skola, tunbygdens hembygdsförening, Tuns kvarnF7 Gårds- och flottiljmuseum, Hantverksgården Limtorget, Hovby gårdsmuseum, Sture och Lars motorsamling, Kårpegården - Järpås

  • Publicerad:
  • Uppdaterad: