Hustomtens och människornas Ballingstorp!

Kom till Ballingstorp den 13 september och fira Kulturarvsdagen med oss!

Ballingstorpsgården är en fyrlängad skogsbygdsgård i knuttimring och skiftesverk, till övervägande del från 1700-talet. Ballingstorp är en plats som rymmer många berättelser. Hör hustomten berätta om livet på gården eller lyssna till berättelsen om hur det var att leva på gården förr från en människas perspektiv. Ta också chansen att själv berätta din historia om Ballingstorp eller låt dig inspireras i pysselverkstaden vi dukar fram för dagen! Alla är välkomna och det är fri entré! Lättare fika finns till försäljning och på plats finns bord och bänkar att äta medhavd mat vid.

Observera att allt är med reservation för förändringar med anledning av pandemin. Håll koll i aktivitetskalendern på vår hemsida www.hembygd.se/skane för uppdaterad information.

I Ballingstorps vackra utomhusmiljö finns goda förutsättningar att hålla avstånd och vi kommer såklart upprätthålla aktuella rekommendationer från Folkhälsomyndigheten under dagen. Om du är osäker på något eller har frågor om hur vi arbetar för en säker kulturarvsdag får du gärna höra av dig till oss. Kontaktuppgifter hittar du på www.hembygd.se/skane.

Söndagen den 13 september - kl. 11:00-14:00

Besöksinformation

Tillgänglighet:

Parkering finns vid gårdarna. Bussar får ej ställa sig där, då vändning inte är möjlig. Med kollektivtrafik från Kristianstad tar du busslinje 545 mot Broby och går av på hållplatsen Dammhuset. Från hållplatsen är det ca 2,5 km till Ballingstorp.

Vatten och avlopp saknas men på Ballingstorpsgården finns ett utedass. Vid ingångarna till boningshusen är det trappsteg. Vandringsleden är ca 1 km lång, terrängen är kuperad och stigen går bitvis över stänger och stättor. Observera att det i hela Ballingstorp råder eldnings- och rökförbud.

Mer information finns på: https://www.hembygd.se/skane/activities

Kontakt

Kontaktperson: Hembygdskonsulent/kulturpedagog Zanna Friberg

Telefon/Mobiltelefon: 070-916 24 63

E-post: zanna.friberg@skaneshembygdsforbund.se

Arrangörer: Skånes hembygdsförbund

  • Publicerad:
  • Uppdaterad: