Digitala föreläsningar från Brunnsmuseet Sätra Brunn

Brunnsmuseet kommer i samband med Kulturarvsdagen att arrangera flera digitala föreläsningar

De föreläsningar som planeras är:

  • “Kurortens besökare i äldre tid – en studie om gästerna vid Sätra Brunn 1796 och 1841”, vilken bygger på en studentuppsats med samma titel som i juni 2020 lades fram vid Ekonomisk-historiska institutionen, Uppsala universitet. Uppsatsförfattaren Gustav Lundin presenterar sin forskning; Hur förändrades sammansättningen av besökare till kurorten Sätra Brunn åren 1796 och 1841? Hur fördelades besökarna utifrån socken, klass, könstillhörighet och ålder?
  • “Digitalisering av historiska källtexter – om digitalisering och utgivning av e-böcker” ger en aktuell inblick i Brunnsmuseets pågående arbete med att digitalisera litteratur, en viktig del i vårt arbete för att bevara och berätta om kulturarvet Sätra Brunn. I denna föreläsning delar vi med oss av erfarenheter från projektet att digitalisera och tillgängliggöra boken “Sätra Brunns krönika 1700-1915”. Vi kommer även presentera vilka boktitlar som vi härnäst kommer digitalisera.

De digitala föreläsningarna kommer sändas på Brunnsmuseets YouTube-kanal. För att se föreläsningarna behöver du inte föranmäla dig, men du kan prenumerera och aktivera notiser redan nu för att bli påmind om när föreläsningarna finns tillgängliga. Föreläsningarna kommer även vara tillgängliga att se i efterhand. Exakta tider för respektive föreläsning presenteras senare genom våra sociala medier.

Fler aktiviteter i samband med Kulturarvsdagen kan komma att presenteras senare via Instagram, Facebook och vår hemsida.

Fredagen den 11 september - kl. 11:00-17:00

Lördagen den 12 september - kl. 11:00-17:00

Söndagen den 13 september - kl. 11:00-17:00

Besöksinformation

Landskap: Västmanland

Tillgänglighet:

Vi arbetar fortsatt med förhoppningen om att göra allt vårt material på YouTube tillgängligt med valbar undertext.

Kontakt

Kontaktperson: Gustav Lundin

Telefon/Mobiltelefon: 070-832 37 34

E-post: gustav@brunnsmuseet.se

Arrangörer: Brunnsmuseet Sätra Brunn

  • Publicerad:
  • Uppdaterad: