Kulturarv – från då till nu, Gladhammar med Lunds by

I Gladhammar med Lunds by ordnas en vandring på egen hand. Med hjälp av en karta letar du upp platser med en historia både i närtid men också längre tillbaka i tiden. Genom att scanna av en QR-kod får man ta del av film- och ljudklipp eller information från hemsidor om platsen.

I hembygdsgården finns filmerna att ta del av om du inte har möjlighet att gå runt.

Vid hembygdsgården kan du också se hur tjärbränning går till på äldre vis.

Barnen kan prova på olika lekar.

Visning av en byggnadsminnesmärkt lada som under året renoverats utvändigt och invändigt har hembygdsföreningen byggt en modern samlingslokal – gammal på utsidan, ny på insidan.

Servering av fika för en mindre kostnad.

 

Söndagen den 12 september - kl. 10:00-15:00

Besöksinformation

Adress: Lunds by, 593 96 Västervik

Landskap: Småland

Tillgänglighet:

Arrangemanget utgår från hembygdsgården Lund by i Gladhammar. Parkering finns ca 100 m från hembygdsgården. Det finns också möjlighet att parkera ännu närmare vid behov. Den nybyggda samlingslokalen är försedd med ramp och där finns också tillgång till handikappanpassad toalett. Arrangemanget sker till största delen utomhus i hembygdsgårdens trädgård på en plan gräsmatta och utanför hembygdsgårdens äldre hus på grusplan. Det finns olika möjligheter att ta del av rundvandringen på annat sätt än att fysiskt ta sig runt till platserna och stora delar av informationen är även digital.

Kontakt

Kontaktperson: Helen Palmén

Telefon/Mobiltelefon: 0704384720

E-post: helen.palmen@gmail.com

Arrangörer: Gladhammars hembygdsförening

  • Publicerad:
  • Uppdaterad: