Upptäck Eric Sahlström Institutet i Tobo

Nyckelharpan är ett världsunikt svenskt kulturarv. Den uppstod på 1600-talet i norra Uppland och har sedan 1998 en egen institution, Eric Sahlström Institutet

Eric Sahlström Institutet i Tobo grundades som en hyllning till Eric Sahlström (1912-1986) som redan på 1940-talet fram till sin död trollband hela svenska folket med sitt virtuosa nyckelharpspel på egenhändigt tillverkade instrument.

Institutet som har till uppgift att i det svenska samhället främja folkmusiken, folksången och folkdansen. I verksamheten betonas samhörigheten mellan musiken sången och dansen och stor vikt läggas vid nyckelharpans fortlevnad och utveckling. En viktig del i traderandet av dessa kulturarv är de utbildningar som bedrivs här.

Under Kulturarvsdagen ges tillfälle att lyssna till och prova nyckelharpa samt ta del av instrumentets fantastiska historia.  Insup atmosfären i det gamla Jaktslottet, titta in nyckelharpsverkstaden, slå dig ned på bänken bredvid Eric Sahlström och ta en selfie. Sök någon av kurserna som ges på Eric Sahlström Institutet.

Söndagen den 12 september - kl. 13:00-16:00

Besöksinformation

Adress: Bruksgatan 3,, 748 50 Tobo

Landskap: Uppland

Tillgänglighet:

Lokalen är rullstolsanpassad. Hiss och toaletter finns. Parkering finns i anslutning till huvudbyggnaden. Kommunal transport via \"Upptåget\", station Tobo, ca. 10 min promenad från institutet.

Mer information finns på: http://esitobo.org

Kontakt

Kontaktperson: Esbjörn Hogmark

Telefon/Mobiltelefon: 070-211 04 30

E-post: esbjorn@hogmark.com

Arrangörer: Eric Sahlström Institutet

  • Publicerad:
  • Uppdaterad: