Fågelsjö Gammelgård Bortom Åa

Välkomna till ett av UNESCOs Världsarv med en synnerligen spännande historia!

Kliv in över tröskeln i den mäktiga gården med anor från 1600-talets skogsfinska kolonisation, där allt är bevarat sedan flera generationer. Stig in i den gamla bössmedjan, drängstugan och härbret med de sju låskombinationerna. Upplev hur livet tedde sig för en välbärgad bondefamilj. Du kommer att förundras och överraskas.

Enligt årets tema så har gården mycket att erbjuda! Vi arbetar ständigt med utveckling av kulturarvet på ett hållbart sätt och samtalar gärna kring framtida lösningar. Vi arbetar med hållbarhet och främjar återbruk i såväl vår butik som när vi restaurerar gamla byggnader och föremål. Vi värnar om en hållbar framtid med mångfald såväl bland oss som arbetar Bortom Åa som på platsen vi bedriver vår verksamhet.

Under Kulturarvsdagshelgen erbjuder vi guidade turer, besök i vår hantverksbutik med lokalt hantverk och utställning om geologin i Orsa Finnmark. Vårt café har öppet och serverar hembakat fika och lättare luncher.

För barnen har vi tagit fram en skattjakt med en bana över hela gården, kluriga uppgifter och slutligen en skattkista som gömmer sig någonstans.

Varmt välkomna till oss Bortom Åa under Kulturarvsdagarna!

Fredagen den 9 september - kl. 10:00-17:00

Lördagen den 10 september - kl. 10:00-17:00

Besöksinformation

Adress: Fågelsjö Gryssjövägen 1, Los

Landskap: Dalarna

Tillgänglighet:
  • Hos oss finns rullstolsanpassade toaletter och dusch, ramper att lägga ut vid butik och vid önskan att gå in i gamla Mangårdsbyggnaden. Viss begränsad framkomlighet i gamla huset och uthusen förekommer då de har höga trösklar samt att övervåningen inte är tillgänglig med rullstol.
  • Permanent ramp till Caféet finns!
  • Toaletter ligger vid pakeringen och avståndet mellan övriga byggnader är max 100 m. Det går att köra in på gården vid behov om avstånden blir för långa.
  • STF Anslutet vandrarhem som har ramper att lägga ut vid entré samt rum som är tillgängliga med rullstol.

Mer information finns på: http://www.fagelsjo.nu

Kontakt

Kontaktperson: Jan-Åke Karlsson

Telefon/Mobiltelefon: 076-186 30 03

E-post: info@fagelsjo.nu

Arrangörer: Fågelsjö Hembygdsförening

  • Publicerad:
  • Uppdaterad: