teckand bild av en bildskärm med verktyg runtomkring
Synlighet på webben kan handla om att göra information maskinläsbar. Foto: ( CC BY)

Träffar i mars

Genomförda träffar:

Göteborg torsdagen den 28 mars 2019

Välkommen på en kombinerad träff och workshop där ni får möjlighet att lära er hur ni utvecklar er närvaro på webben. Under dagen får ni råd och tips på hur ni kan utveckla er webbplats och öka synligheten på olika plattformar. Det finns mycket information på webben, därför är det viktigt att besökare på era webbplatser enkelt kan förstå vad ni erbjuder.

Målet är att ni ska få hjälp med att påbörja utvecklingen av er webbplats och praktiskt börja tillämpa de råd ni får under dagen. Kursen riktar sig webbansvariga på mindre museer och kulturarvsföreningar som behöver arbeta mer med webben för att få en bättre struktur och ökad synlighet.

I Göteborg är vi på Landsarkivet, Arkivgatan 9A, Göteborg.
Program klockan 09:00 – 15:00

09:00 Kaffe
09:30 Inledning, presentation och välkomna
10:00 Presentation av stödet Att arbeta med sin webbplats
11:00 Diskussion och vision om era webbplatser
12:00 Lunch
13:00 Verksamhetsplanering med fokus på målgrupper
14:00 Frågeställningar från deltagarna och test av de råd och tips ni fått under dagen
15:00 Avslut

Anmälan sker per mejl till Tore Danielsson eller genom detta formulär Att arbeta med sin webbplats – Göteborg

Träffen är kostnadsfri och det är begränsat med antal platser. Träffen är ett samarbete mellan Riksantikvarieämbetet, Innovatum och Prisma VG. Ta med dator!

Vi som håller i dagen i Göteborg:

Webbutvecklare Jerker Pettersson från Staxo AB har över 30 års erfarenhet av IT-branschen. Jerker är trendanalytiker, strateg och projektledare. Se gärna filmen där Jerker presenterar arbetet med webben på Psykiatriska museet.

Verksamhetsutvecklare Tore Danielsson har en utbildning i data- och systemvetenskap och har arbetet med utställningar och museer som projektledare på Riksutställningar under tio år. Det senaste året har han arbetat med att undersöka hur delar av kulturarvet kan kopplas ihop på olika sätt.

Frågeställningar som kommer upp under dagen kan komma att dokumenteras genom text och bilder.

Stockholm tisdagen den 19 mars 2019

Välkommen på en kombinerad träff och workshop där ni får möjlighet att lära er hur ni utvecklar er närvaro på webben. Under dagen får ni råd och tips på hur ni kan utveckla er webbplats och öka synligheten på olika plattformar. Det finns mycket information på webben, därför är det viktigt att besökare på era webbplatser enkelt kan förstå vad ni erbjuder.

Målet är att ni ska få hjälp med att påbörja utvecklingen av er webbplats och praktiskt börja tillämpa de råd ni får under dagen. Kursen riktar sig webbansvariga på mindre museer och kulturarvsföreningar som behöver arbeta mer med webben för att få en bättre struktur och ökad synlighet!

I Stockholm är vi på K A Almgren Sidenväveri & museum Repslagargatan 15 A, Stockholm
Program klockan 11:00 – 17:00

11:00 Inledning och presentation av Att arbeta med sin webbplats
12:00 Lunch
13:00 Utveckling av din webbnärvaro och frågeställningar från deltagarna
15.00 Fika och webbarbetet fortsätter
17:00 Avslut

Anmälan per mejl till Tore Danielsson

Träffen är kostnadsfri och det är begränsat med antal platser. Träffen är ett samarbete mellan Riksantikvarieämbetet och K A Almgren Sidenväveri & museum. Ta med dator!

Vi som håller i dagen i Stockholm:

Interaktionsdesigner Petter Johannisson som är utbildad konstnär med en master i fri konst och webb. Kompetensen innefattar hela kedjan från programmering till sökmotoroptimering och design. De senaste åren har han arbetat med digital affärsutveckling.

Verksamhetsutvecklare Tore Danielsson har en utbildning i data- och systemvetenskap och har arbetet med utställningar och museer som projektledare under tio år på Riksutställningar. Det senaste året har han arbetat med att undersöka hur delar av kulturarvet kan kopplas ihop på olika sätt.

Frågeställningar som kommer upp under dagen kan komma att dokumenteras genom text och bilder.