Aktivitet på Glimmingehus.Aktivitet på Glimmingehus. Foto: Kai Svensson/Glimmingehus. (CC BY)

För skolor

Skolverksamhet på Glimmingehus

Som lärare och elev är du alltid välkommen att besöka Glimmingehus året runt. Här kan du låta dina elever ta del av Skånes historia i en spännande historisk miljö. Vi riktar oss till elever i alla åldrar och syftet är att ge inblickar i och kunskaper om Glimmingehus och Skånes historia. I programmen lägger vi stor vikt vid inlevelse och praktiska aktiviteter där alla sinnen är involverade. Information om alla våra program hittar du i vårt skolprogram för 2017. Det går naturligtvis bra att kontakta oss för information och bokning.

Ladda ner skolprogram för 2017 som pdf

I vänsterspalten hittar du alla detaljer om våra mest populära program.

Tidsresa på Glimmingehus

Följ med på en spännande resa i tiden på Glimmingehus! Till hösten sätter vi äntligen igång med vår nya tidsresa Skiftedagen på stora Glimminge 1507.

Vi besöker er!

Efter ett kortare uppehåll under våren är nu vår uppsökande verksamhet igång igen! Vi kommer gärna ut till din skola och berättar och hjälper till att söka kunskap om er närmiljö och Skånes historia. I vår uppsökande verksamhet tar vi utgångspunkt från t ex medeltiden, ortnamn eller 1600-talet och undersöker vad det finns för spännande historier och platser i era omgivningar.

Ladda ner skolprogram för uppsök som pdf

Fortbildning för lärare

Glimmingehus erbjuder fortbildningar för lärare inom arkeologi och skånsk medeltid. Vi har också en lärarfortbildning om hur man kan hitta information på webben om det skånska kulturlandskapet och lokala kulturmiljöer i skolornas närområde och hur man kan använda detta som en resurs i undervisningen. I samband med fortbildning samarbetar vi med pedagogonätverket Uppsökarna.

Tillgänglighet på Glimmingehus

Berätta gärna för oss, i samband med bokningen, om eleverna har några speciella behov eller om det finns någon funktionsnedsättning att ta hänsyn till vid besöket. När det gäller vår fysiska miljö så finns det numera en jämn plattläggning och ramper på vår borggård. Sedan några år tillbaka har vi också fått en jämn asfalterad yta hela vägen från parkering och fram till bron. Nyligen har vi också fått nya trappräcken i borgen vilket underlättar både för ung som gammal.

Handikapptoalett hittar du i entréhuset vid parkeringen. Vår taktila borgmodell ger elever möjlighet att skapa sig en god överblick av hur borgen ser ut, både på in- och utsidan. Under lågsäsong (oktober-mars) kan vi erbjuda en lugn, stillsam och trivsam miljö i samband med våra praktiskt inriktade skolprogram. För små elevgrupper (max tio elever), med speciella behov, finns det möjlighet till en reducerad avgift.

Vi har fortfarande mycket att lära när det gäller vår tillgänglighet och tar gärna emot synpunkter, idéer och reflektioner.

Vår taktila borgmodell ger elever möjligheter att skapa sig en god överblick av hur borgen ser ut, både på in- och utsidan. Foto: Bengt A Lundberg, RAÄ

 

 

 

Vid frågor

För information, kontakta kulturmiljöpedagog Fredrik Nihlén på telefon: 072-7026567 eller via mejl >>>

Vid bokning

För bokning, kontakta oss på telefon 072-7025990 eller via mejl glimmingehus@raa.se

Dela sidan på