Donners plats i VisbyDonners plats i VisbyFoto: Lantmäteriet / Riksantikvarieämbetet (CC BY)

Gotland i Minecraft

Här hittar du Gotland som virtuell och spelbar värld för Minecraft. Det är inte bara öns form och höjdskillnader som är del av denna värld – landskapet omfattar också gator, hus och andra byggnadsverk. Blocken har en meters upplösning, vilket är standardmåttet i Minecraft.

Världen över Gotland i Minecraft är tillgänglig för alla – under förutsättning att du har spelet installerat och en licens. I spelet kan man bygga upp eller ändra Gotlands historiska miljöer utifrån sin egen fantasi och kreativitet. Förflyttningar till önskad plats görs enkelt via en översiktskarta med inbyggd funktion för teleportering.

 

Filerna finns för två olika versioner av Minecraft, standard edition för PC och Mac och Pocket edition (mobil-versionen av Minecraft).

Här kan du ladda ner filerna över Gotland.

Här kan du ladda ner filer från Lantmäteriet.

Datafilerna har Creative Commons-licens som heter CC BY. Det betyder att du får använda filerna fritt, men om du sprider filerna vidare måste du ange Lantmäteriet som källa. Vi har listat och förklarat de olika Creative commons-licenserna.

Har du frågor eller synpunkter om Riksantikvarieämbetets filer för Minecraft, är du välkommen att höra av dig till gutablock@raa.se så besvarar vi ditt mejl så snart vi kan. 

Faktablad att skriva ut om Gotland i Minecraft (pdf).

 

Dela sidan på