Nyhetsarkiv
Skafthålsyxa med metadata (PDM)

Nu kan du titta på webbinarieserien om digitalisering och forskning på samlingar

I juni bjöd Riksantikvarieämbetet, i samarbete med Digital Humanities Uppsala universitet och Europeana, in till sex webbinarier inom serien ”Berika metadata – berika forskning”. Nu kan du ta ta del av inspelningarna från dem.

De sex presentationerna tar upp olika exempel på att använda digitalisering för att berika samlingar med ny eller rättad metadata, för att skapa mervärde för museernas kärnverksamheter och ge ny kunskap för forskarna. De tar även upp utmaningar som kan finnas med att genomföra sådana projekt, liksom svårigheter med att kunna förlita sig på standardiserade vokabulärer. Fyra av dem finns nu textade på vår webbplats, och snart kommer de övriga två.

Under hösten planerar vi även att följa upp serien med öppna digitala workshops, i mindre grupper. Presentationerna och kommande aktiviteter hittar du på https://www.raa.se/museer/publikt-arbete/digital-formedling/berika-metadata-berika-forskning/

(PDM)
  • Publicerad:
  • Uppdaterad: