Press

Vi på kommunikationsenheten hjälper dig gärna med information eller att komma i kontakt med rätt person på myndigheten. Pressansvarig nås på telefonnummer 08 – 5191 80 07.

Senaste pressmeddelanden:

[2020-05-14] ​​​​17 miljoner till lokala kulturarvsprojekt 2020

Nu fördelar Riksantikvarieämbetet 17 miljoner kronor i direkt projektstöd till lokala kulturarvsprojekt, en miljon mer än 2019. I år är första gången som projekt kopplade till dövas historia beviljats bidrag. Nytt för i år är också att en miljon kronor är öronmärkt för projekt som gäller det transporthistoriska kulturarvet. Totalt har 110 kulturarvsprojekt fått del av pengarna.

– Det är en speciell tid då det är svårt för människor att träffas. Därför är jag extra glad i år att besluta om bidraget till dessa kulturarvsprojekt, som drivs ideellt och som är så viktiga för den lokala och regionala tillhörigheten. De här initiativen för vårt gemensamma kulturarv ger mig framtidstro, säger riksantikvarie Lars Amréus.

[2019-04-23] Lättnader i villkoren för kulturarvsbidrag

Coronavirusets spridning i samhället försvårar för många kulturarvsverksamheter. Riksantikvarieämbetet har därför beslutat att de föreningar och organisationer som fått projektbidrag för kulturarvsarbete, men som nu drabbats av uteblivna intäkter, får möjlighet att använda pengarna till andra åtgärder än de som angetts i projektansökan.

Många arbetslivsmuseer, hembygdsföreningar och andra organisationer har sökt och fått bidrag till kulturarvsarbete från Riksantikvarieämbetet. Från och med i år uppgår summan till 17 miljoner kronor. Virusspridningen i samhället drabbar även arbetet med kulturarvet: besökare och publik har uteblivit och många har inte kunnat delta i de gemensamhetsaktiviteter som planerats.Fler pressmeddelanden och pressbilder finns i vårt pressrum på Mynewsdesk

Följ vårt pressrum på Mynewsdesk Följ Riksantikvarieämbetet

Du hittar oss självklart på Twitter och Facebook, men även på YouTube och på Flickr. Pressbilder på flera beslutsfattande personer finner du förutom i pressrummet även på Flickr.

Vill du följa Riksantikvarieämbetet i debatten hittar du några av våra ställningstaganden och aktuella frågor här. Vår blogg heter K-blogg, men visste du att vi även sänder poddradio? Vår podcast heter K-podd.
Se vilka fler kanaler vi finns på här.

Riksantikvarieämbetets logotyp

Riksantikvarieämbetets logotyp består av en symbol (Sankt Hanskorset) tillsammans med ordbilden ”Riksantikvarieämbetet” både på svenska och engelska. Här kan du ladda hem logotypen.

Visit our Pressroom here

You will find our pressreleases here (in Swedish). And you are also welcome to visit us on: