Press

Vi på kommunikationsenheten hjälper dig gärna med information eller att komma i kontakt med rätt person på myndigheten.

Senaste pressmeddelanden:

[2018-04-27] 4,75 miljoner till ideella organisationer inom kulturmiljöområdet

Riksantikvarieämbetet har nu fattat beslut om årets fördelning av bidrag till ideella organisationer inom kulturmiljöområdet. Bidraget fördelas en gång om året för att stödja ideella organisationer som bidrar till människors möjlighet att uppleva, förstå och ta ansvar för kulturmiljön.

I årets bidragsfördelning har stödet till Arbetslivsmuseernas Samarbetsråd, ArbetSam, utökats med 90 000 kronor. Det betyder att stödet för ArbetSam i år ligger på 540 000 kronor. ArbetSam har under de senaste åren växt i medlemsantal och har en hög aktivitetsgrad, som motiverar ett utökat stöd.

[2018-04-16] Gamla Uppsala som det såg ut för 1400 år sedan – pressträff om satsningen på VR

Kungshögarna är bara en spillra av den storslagna miljö som en gång fanns i Gamla Uppsala för omkring 1400 år sedan. Den 600 kvadratmeter stora hallbyggnaden är försvunnen, liksom de två kilometerlånga stolpraderna och de många gårdarna.

 Fler pressmeddelanden och pressbilder finns i vårt pressrum på Cision

Du hittar oss självklart på Twitter och Facebook, men även på YouTube och på Flickr. Och på Vimeo finns intervjuer och andra filmer att ladda ner.

Vill du följa Riksantikvarieämbetet i debatten hittar du några av våra ställningstaganden och aktuella frågor här. Vår blogg heter K-blogg, men visste du att vi även sänder poddradio? Vår podcast heter K-podd.  Se vilka fler kanaler vi finns på här.

Riksantikvarieämbetets logotyp

Riksantikvarieämbetets logotyp består av en symbol (Sankt Hanskorset) tillsammans med ordbilden ”Riksantikvarieämbetet” både på svenska och engelska. Här kan du ladda hem logotypen.

Visit our Pressroom here

You will find our pressreleases here (in Swedish). And you are also welcome to visit us on: