Press

Vi på kommunikationsenheten hjälper dig gärna med information eller att komma i kontakt med rätt person på myndigheten.

Kontakt:
Emil Schön, pressansvarig, 08-5191 80 07, emil.schon@raa.se
Helena Håkansson, kommunikationschef, 08-5191 81 22, helena.hakansson@raa.se

Senaste pressmeddelanden:

20 september

Riksantikvarieämbetet välkomnar höjning av kulturmiljövårdsanslaget

Idag meddelade regeringen att kulturmiljövårdsanslaget nästa år höjs med 25 miljoner kronor årligen. Anslaget fördelas varje år av Riksantikvarieämbetet till länsstyrelserna för att komma  kulturhistoriskt värdefulla byggnader, landskap och fornlämningar till del. 

Riksantikvarie Lars Amréus välkomnar regeringens besked:

–  Bidraget till kulturmiljövård är en förutsättning för att bevara och tillgängliggöra många värdefulla kulturmiljöer i hela landet. Utvärderingar har också visat att anslaget har goda effekter på sysselsättning lokalt. Det är viktigt för besöksnäring och regional attraktivitet, i första hand i lands- och glesbygd.

04 september

Kulturarvsdagar firas över hela Sverige

Evenemanget Kulturarvsdagen närmar sig och årets tema är  ”Natur och kulturarv – miljöer med möjligheter”. I år äger Kulturarvsdagen rum 8-10 september och samtliga av Sveriges landskap är representerade. Du kan till exempel lyssna på ett föredrag om hur och varför en graffitimålning med regnskogsmotiv skapades i Norrköping för 26 år sedan, vandra längs den nya leden i kulturreservatet Atoklimpen i Lappland eller lära dig mer om pollinering och biholkar i Landskrona. Eller något av de övriga 240 arrangemangen som äger rum runt om i landet.

– Kulturarvsdagen erbjuder i år en fantastisk möjlighet att uppleva i vårt sammanvävda natur- och kulturarv, dessutom under kunnig lokal vägledning. Jag råder alla att passa på att delta i något av de hundratals arrangemangen, säger riksantikvarie Lars Amréus.

 

Fler pressmeddelanden och pressbilder finns i vårt pressrum på Cision

Andra aktuella frågor för Riksantikvarieämbetet

Besök oss även på vår blogg,  följ oss på Twitter, på Facebook, på YouTube och på Flickr.

På Vimeo finns intervjuer och andra filmer att ladda ner.

Dela sidan på