Press

Vi på kommunikationsenheten hjälper dig gärna med information eller att komma i kontakt med rätt person på myndigheten.

Senaste pressmeddelanden:

[2018-06-20] 16 miljoner kronor till lokalt kulturarvsarbete

Nu fördelar Riksantikvarieämbetet 16 miljoner kronor i direkt projektstöd till arbetslivsmuseer, hembygdsmuseer och ideella kulturarvsverksamheter över hela landet. Av dessa är åtta miljoner öronmärkta för arbetslivsmuseer. I år har 136 kulturarvsprojekt fått del av pengarna. Totalt inkom 360 ansökningar.

– ­En stor del av kulturarvsarbetet i Sverige utförs av ideella krafter som bärs av sitt intresse och entusiasm. De skapar värde för samhället och i hela landet, inte minst utanför storstadsområdena. Att stödja deras arbete med riktade bidrag betyder mycket för deras möjligheter att bevara, använda och utveckla kulturarvet, säger riksantikvarie Lars Amréus. 

[2018-06-18] Skyddsbestämmelser för Ersta-batteriet beslutade

Riksantikvarieämbetet har beslutat om vilka skyddsbestämmelser som ska gälla för det statliga byggnadsminnet Ersta-batteriet på Landsort.

Regeringen beslutade den 15 mars 2018 att förklara Ersta-batteriet på landsort för statligt byggnadsminne efter förslag från Riksantikvarieämbetet. Riksantikvarieämbetet beslutade den 11 juni 2018 om vilka skyddsbestämmelser som gäller för Ersta-batteriet. Skyddsbestämmelserna reglerar på vilket sätt anläggningen ska skyddas av fastighetsägaren, i det här fallet Statens fastighetsverk.Fler pressmeddelanden och pressbilder finns i vårt pressrum på Cision

Du hittar oss självklart på Twitter och Facebook, men även på YouTube och på Flickr. Och på Vimeo finns intervjuer och andra filmer att ladda ner. Pressbilder på flera beslutsfattande personer finner du på Flickr.

Vill du följa Riksantikvarieämbetet i debatten hittar du några av våra ställningstaganden och aktuella frågor här. Vår blogg heter K-blogg, men visste du att vi även sänder poddradio? Vår podcast heter K-podd.  Se vilka fler kanaler vi finns på här.

Riksantikvarieämbetets logotyp

Riksantikvarieämbetets logotyp består av en symbol (Sankt Hanskorset) tillsammans med ordbilden ”Riksantikvarieämbetet” både på svenska och engelska. Här kan du ladda hem logotypen.

Visit our Pressroom here

You will find our pressreleases here (in Swedish). And you are also welcome to visit us on: