Press

Vi på kommunikationsenheten hjälper dig gärna med information eller att komma i kontakt med rätt person på myndigheten.

Senaste pressmeddelanden:

[2018-09-03] Kulturarvsdagar i hela Sverige

Missa inte chansen att frossa i kulturarv och kulturmiljö i helgen! Det är dags för det årligt återkommande evenemanget Kulturarvsdagen som i år infaller mellan den 7 och 9 september. Evenemanget firar 30 år och är också en del av Europaåret för kulturarv. Ta reda på vad som händer nära dig!

[2018-08-20] Upplev historiens vingslag på Arkeologidagen

Vandra bland gravfält och runstenar. Hör om fantastiska fynd och otroliga upptäckter. Bli arkeolog för en dag. På söndag den 26 augusti är det möjligt! Det är dags för Arkeologidagen 2018. Runt om i hela Sverige arrangeras då aktiviteter på temat arkeologi och historia dit alla är välkomna. Ta reda på vad som händer nära dig!Fler pressmeddelanden och pressbilder finns i vårt pressrum på Cision

Du hittar oss självklart på Twitter och Facebook, men även på YouTube och på Flickr. Och på Vimeo finns intervjuer och andra filmer att ladda ner. Pressbilder på flera beslutsfattande personer finner du på Flickr.

Vill du följa Riksantikvarieämbetet i debatten hittar du några av våra ställningstaganden och aktuella frågor här. Vår blogg heter K-blogg, men visste du att vi även sänder poddradio? Vår podcast heter K-podd.  Se vilka fler kanaler vi finns på här.

Riksantikvarieämbetets logotyp

Riksantikvarieämbetets logotyp består av en symbol (Sankt Hanskorset) tillsammans med ordbilden ”Riksantikvarieämbetet” både på svenska och engelska. Här kan du ladda hem logotypen.

Visit our Pressroom here

You will find our pressreleases here (in Swedish). And you are also welcome to visit us on: