Press

Vi på kommunikationsenheten hjälper dig gärna med information eller att komma i kontakt med rätt person på myndigheten. Pressansvarig nås på telefonnummer 08 – 5191 80 07.

Senaste pressmeddelanden:

[2019-06-14] ​​​​”Ingos” bälte restaureras: Ett av 112 kulturarvsprojekt som får del av 16 miljoner

138 000 kronor till restaurering av tungviktsboxaren Ingemar Johanssons världsmästarbälte, 153 000 kronor till renovering av historiska lekmiljöer vid Norrbyskärs museum i Hörnefors och 200 000 kronor för att reparera ångfartyget Tomten i Venjan, Dalarna.

Spannet är stort när Riksantikvarieämbetet delar ut årets 16 miljoner kronor i direkt projektstöd till arbetslivsmuseer, hembygdsmuseer och ideella kulturarvsverksamheter.

– Det finns en stor bredd bland projekten och det är roligt att se att många lyfter fram det immateriella kulturarvet som till exempel musik, dans, film och hantverkskunskaper, säger Tove Holm som handlägger statsbidrag vid Riksantikvarieämbetet.

[2019-06-10] Hittade 1700-tals mynt på tomten – får 100 000 kronor

Riksantikvarieämbetet har fattat beslut om inlösen av 21 kopparplåtmynt, ett fornfynd som gjordes i Kristianstad 2004.
Ersättningen har bestämts till 100 000 kronor och tillfaller familjen som hittade 1700-talsmynten vid markarbeten på tomten.

– Det är glädjande när människor bidrar till vårt gemensamma kulturarv för det bidrar till kunskapen om vår gemensamma historia, säger Anna Östling som handlagt ärendet på Riksantikvarieämbetet.Fler pressmeddelanden och pressbilder finns i vårt pressrum på Mynewsdesk

Följ vårt pressrum på Mynewsdesk Följ Riksantikvarieämbetet

Du hittar oss självklart på Twitter och Facebook, men även på YouTube och på Flickr. Pressbilder på flera beslutsfattande personer finner du förutom i pressrummet även på Flickr.

Vill du följa Riksantikvarieämbetet i debatten hittar du några av våra ställningstaganden och aktuella frågor här. Vår blogg heter K-blogg, men visste du att vi även sänder poddradio? Vår podcast heter K-podd.
Se vilka fler kanaler vi finns på här.

Riksantikvarieämbetets logotyp

Riksantikvarieämbetets logotyp består av en symbol (Sankt Hanskorset) tillsammans med ordbilden ”Riksantikvarieämbetet” både på svenska och engelska. Här kan du ladda hem logotypen.

Visit our Pressroom here

You will find our pressreleases here (in Swedish). And you are also welcome to visit us on:

  • Kontaktperson
  • Emil Schön (föräldraledig)
  • Informationsavdelningen