Press

Vi på kommunikationsenheten hjälper dig gärna med information eller att komma i kontakt med rätt person på myndigheten. Pressansvarig nås på telefonnummer 08 – 5191 80 07.

Senaste pressmeddelanden:

[2020-09-08] Kulturarvsdagen firas hela helgen

Missa inte Kulturarvsdagen 2020, 11-13 september. Runt om i Sverige har lokala arrangörer ansträngt sig för att i år skapa trygga aktiviteter där deltagarna kan lära av historien. Temat för Kulturarvsdagen 2020  är Kulturarv och lärande – om lusten att upptäcka eller att inspireras av historien. 

Kulturarvsdagen är Riksantikvarieämbetets årliga temadag som i samarbete med Sveriges Hembygdsförbund och Arbetslivsmuseernas Samarbetsråd arrangeras för att bidra till att skapa förståelse, intresse och engagemang för kulturarvet. Såväl kulturmiljöer som kulturhistoriskt intressanta byggnader, anläggningar och personer står i fokus.

HÄR kan du ta reda på vilka arrangemang som äger rum nära dig! Scrolla och klicka på ditt landskap.

Ett antal programpunkter anordnas helt digitalt runt om i landet. Digitala arrangemang.

[2020-08-25] ​​​​Besök arkeologins spännande värld på söndag!

Nu är det dags för Arkeologidagen 2020. Ta tillfället i akt att gästa några av årets utgrävningar och lära dig mer om historia, föremål och arkeologernas arbete! Arkeologidagen äger i år rum den 30 augusti på ett 40-tal platser runt om i landet. Flera arrangemang är också helt digitala.

Aktiviteterna genomförs av engagerade arkeologer, museer, fornbyar, organisationer och andra kulturhistoriska aktörer runt om i Sverige. Alla är välkomna och arrangemangen är kostnadsfria, utom i de fall ordinarie entréavgift förekommer.Fler pressmeddelanden och pressbilder finns i vårt pressrum på Mynewsdesk

Följ vårt pressrum på Mynewsdesk Följ Riksantikvarieämbetet

Du hittar oss självklart på Twitter och Facebook, men även på YouTube och på Flickr. Pressbilder på flera beslutsfattande personer finner du förutom i pressrummet även på Flickr.

Vill du följa Riksantikvarieämbetet i debatten hittar du några av våra ställningstaganden och aktuella frågor här. Vår blogg heter K-blogg, men visste du att vi även sänder poddradio? Vår podcast heter K-podd.
Se vilka fler kanaler vi finns på här.

Riksantikvarieämbetets logotyp

Riksantikvarieämbetets logotyp består av en symbol (Sankt Hanskorset) tillsammans med ordbilden ”Riksantikvarieämbetet” både på svenska och engelska. Här kan du ladda hem logotypen.

Visit our Pressroom here

You will find our pressreleases here (in Swedish). And you are also welcome to visit us on: