Press

Vi på kommunikationsenheten hjälper dig gärna med information eller att komma i kontakt med rätt person på myndigheten.

Senaste pressmeddelanden:

[2018-10-18] ​Riksantikvarieämbetet föreslår utökning av sju statliga byggnadsminnen

Riksantikvarieämbetet har beslutat föreslå för regeringen förändringar av sju befintliga statliga byggnadsminnen runt om i landet. För sex av byggnadsminnena innebär förslagen att de utökas. Det är regeringen som fattar de slutgiltiga besluten.

[2018-09-03] Kulturarvsdagar i hela Sverige

Missa inte chansen att frossa i kulturarv och kulturmiljö i helgen! Det är dags för det årligt återkommande evenemanget Kulturarvsdagen som i år infaller mellan den 7 och 9 september. Evenemanget firar 30 år och är också en del av Europaåret för kulturarv. Ta reda på vad som händer nära dig!Fler pressmeddelanden och pressbilder finns i vårt pressrum på Mynewsdesk

Du hittar oss självklart på Twitter och Facebook, men även på YouTube och på Flickr. Pressbilder på flera beslutsfattande personer finner du förutom i pressrummet även på Flickr.

Vill du följa Riksantikvarieämbetet i debatten hittar du några av våra ställningstaganden och aktuella frågor här. Vår blogg heter K-blogg, men visste du att vi även sänder poddradio? Vår podcast heter K-podd.
Se vilka fler kanaler vi finns på här.

Riksantikvarieämbetets logotyp

Riksantikvarieämbetets logotyp består av en symbol (Sankt Hanskorset) tillsammans med ordbilden ”Riksantikvarieämbetet” både på svenska och engelska. Här kan du ladda hem logotypen.

Visit our Pressroom here

You will find our pressreleases here (in Swedish). And you are also welcome to visit us on: