Nyhetsarkiv
workshop kring ohälsosamma ämnen i samlingar
Foto: Sara Norrehed (cc-by)

Gå en uppdaterad E-kurs om ohälsosamma ämnen i samlingar

Oavsett om du är museichef med arbetsmiljöansvar eller om du arbetar i eller med museisamlingar. Kanske är du student och vill lära dig mer om ämnet eller så är du bara intresserad, kursen är gratis och tillgänglig för alla.

Du känner väl till att museisamlingar kan innehålla en mängd olika ohälsosamma ämnen som kan innebära arbetsmiljörisker. Passa på att lära dig mer om vilka ohälsosamma ämnen som kan finnas och hur man kan tänka kring det. Kursen tar ca 30 minuter att genomföra och fungerar på alla datorer, plattor och telefoner.

Kursen riktar sig särskilt till dig med personalansvar men även till dig som arbetar i eller med samlingar som samlingsförvaltare, konservatorer, kuratorer eller lokalvårdare.

Kursen har tagits fram i samarbete med Nordiska museet, Medicinhistoriska museet i Göteborg, Naturhistoriska riksmuseet, Statens museer för världskultur och Arbetsmiljöverket.

Kursen är syntolkad och tillgänglig för alla enligt internationella standarder baserade på webbtillgänglighetsdirektivet (WCAG) 2.1. Klicka här för att gå kursen direkt.

 

  • Publicerad:
  • Uppdaterad: