Nyhetsarkiv
(CC0)

Missade du seminariet om forskningsinitierad digitalisering?

I november 2021 höll Riksantikvarieämbetet, Kungliga biblioteket och Riksarkivet ett seminarium om forskningsinitierad digitalisering av samlingar och arkiv. Nu finns de filmade programpunkterna från seminariet tillgängliga att se i efterhand, och du kan också ladda hem alla presentationerna.

Seminariets syfte var att bidra till bättre förutsättningar för samarbete mellan forskare och de som arbetar med förvaltning och digitalisering av kulturarvssamlingar och lockade över 200 deltagare.

Missade du seminariet? Då har du chansen igen. Presentationerna och den efterföljande paneldiskussionen spelades in och går nu att se på vår webbplats och på vår Youtubekanal. Det går även att ladda ned powerpoint-presentationerna som PDF. Presentationerna riktade sig i första hand till forskare som planerar att ansöka om medel för projekt där digitalisering av arkivmaterial är nödvändigt, samt till arkivarier, bibliotekarier och antikvarier som vill utveckla bättre samarbete med forskare.

Här hittar du all information från seminariet den 25 november 2021.

  • Publicerad:
  • Uppdaterad: