Nyhetsarkiv
Collage av bilder på färgad textil som undersöks i Kulturarvslaboratoriet.
Färgad textil undersöks med olika metoder i Kulturarvslaboratoriet. Foto: (CC BY)

Nu har anmälan öppnat till årets internationella konferens om historiska och arkeologiska färgämnen

Är du färgnörd, proffs, intresserad konstnär, konservator, intendent, antikvarie, student, historiker eller naturvetare? Har du intresse för historiska färger i bland annat textil och målade ytor? Då är detta konferensen för dig.

Konferensen Dyes in History and Archaeology, den 11–13 oktober 2022, är ett hybridevent som arrangeras av Riksantikvarieämbetet på plats i Visby med fysiska workshoppar och guidade visningar för deltagarna samt föreläsningar både på plats och digitalt.

DHA, Dyes in History and Archaeology, är en internationell expertgrupp för färgämnen och organiska pigment i kulturarvssammanhang som varje år genomför en konferens med deltagare från hela världen. Det är den 41:a DHA-konferensen och den arrangeras nu för första gången i Skandinavien. Området omfattar historik, produktion och tillämpning av historiska färger och pigment samt analytisk karaktärisering och identifikation i bland annat textil och målade ytor.

Konferensen hålls på engelska och det går bra att delta på plats i Visby eller online.

Läs mer om konferensen och hur du anmäler dig på vår engelska webbsida

  • Publicerad:
  • Uppdaterad:
  • Kontaktperson
  • Dyes in History and Archaeology
  • Museiavdelningen