Nyhetsarkiv
Sju olika bilder som visar kulturarvsarbete mot en orange bakgrund
Bidrag för kulturarvsarbete går att söka för en mängd olika projektändamål. Bidraget fördelas till insatser med syfte att bevara, använda och utveckla kulturarvet. Foto: (CC BY)

Sök bidrag till kulturarvsarbete

Nu tar vi emot bidragsansökningar för projekt som bevarar, använder och utvecklar kulturarvet. Skicka in er ansökan senast den 31 januari 2024.

Sedan 2017 delar Riksantikvarieämbetet varje år ut bidrag till kulturarvsarbete. Det övergripande ändamålet är att öka delaktigheten i kulturarvsarbetet och allmänhetens tillgång till kulturarvet.

Arbetslivsmuseer, hembygdsmuseer och ideella kulturarvsverksamheter kan söka bidraget. Den som söker anger själv start- och slutdatum. Läs mer om bidraget och om hur man ansöker på sidan för Bidrag till kulturarvsarbete

Ansökningsperioden öppnar den 1 december 2023.

 


Fotografer för kollaget: Varningsskylt för troll, Arvselens fäbod, Malung, 2018, Jennie Tiderman-Österberg (CC BY), Vykort med motiv från Skansen. ”Skansens folkdanslag.”, Fotograf okänd (Public Domain), Carl Eldhs ateljémuseum,Foto: Tove Holm (CC BY), På Kulturarvsdagen 2018 kunde man lära sig om den samiska slöjden på Naturum Laponia, Foto: Laponiatjuottjudus (CC BY), Hasse & Tage-museet i Tomelilla fick bidrag 2018 för ny skyltning på museet. Här arbetar konstnärerna Tanisha Stokes och Elis Bergquist med utsmyckning av museets café, Foto: Figge Bergquist (CC BY), Maskinrummet Nalle Oskarshamn, Foto: Bengt A Lundberg (CC BY), Det k-märkta fartyget S/S Herbert är en av kronjuvelerna i ångbåtsföreningens samling. Fartyget byggdes 1905 och användes under skogsindustriepoken för att transportera timmer. Idag kör den turer på sjön Mjörn, Foto: Tove Holm (CC BY)

  • Publicerad:
  • Uppdaterad: