Nyhetsarkiv
En man i kostym och slips som tittar in i kameran. Kostymen är blå. Mannen bär glasögon.
Joakim Malmström slutar som riksantikvarie och tillträder som generaldirektör för Skolverket den 15 mars. Foto: (CC BY)

Joakim Malmström slutar som riksantikvarie

Riksantikvarie Joakim Malmström avslutar sin tjänst vid Riksantikvarieämbetet. I stället har han fått regeringens förtroende att tillträda tjänsten som generaldirektör för Skolverket. Susanne Thedéen kommer i egenskap av överantikvarie att träda in som ställföreträdande myndighetschef.

Joakim Malmströms tillträder tjänsten som generaldirektör för Skolverket den 15 mars. Det tillkännages under en presskonferens anordnad av regeringen den 15 januari.

– Jag vill gratulera Joakim till det spännande uppdraget och det stora förtroende han fått från regeringen att leda Skolverket. För oss på Riksantikvarieämbetet innebär detta en förändring, men jag ser framför mig att vi tillsammans håller i och genomför det viktiga utvecklingsarbete som vi har planerat, säger Susanne Thedéen

Personalen informerades

Under ett extrainsatt personalmöte måndagen den 15 januari informerades alla anställda på Riksantikvarieämbetet om de kommande förändringarna.

– Jag är övertygad om att Riksantikvarieämbetets viktigaste år inte ligger bakom, utan framför myndigheten. Kulturarv är högaktuellt och det behövs en stark sektorsmyndighet som kan ta tillvara kulturarvets möjligheter och hantera de utmaningar kulturarvet möter. Den myndigheten är jag helt övertygad om att Riksantikvarieämbetet kommer att fortsätta vara. Jag kommer att följa det arbetet, men inte längre som chef för myndigheten, var Joakim Malmström budskap till medarbetarna.

Joakim Malmström tillträdde som riksantikvarie den 15 april 2021.

En kvinna i glasögon tittar in i kameran. Hon bär scarf och svart blus. Bakom henne hänger äldre porträtt i guldramar av bland annat en skäggig man.
Susanne Thedéen kommer i egenskap av överantikvarie att träda in som ställföreträdande myndighetschef för Riksantikvarieämbetet. Foto: (CC BY)

 

  • Publicerad:
  • Uppdaterad: