Anmälan för arrangörer

Har du missat anmäla ditt arrangemang till Arkeologidagen i tid? Lugn bara lugn! Vi tar emot efteranmälningar ända in i kaklet (nästan), men de granskas och publiceras då först i början av augusti.

Här registrerar du din medverkan som arrangör under Arkeologidagen. Börja med att läsa igenom sidan Så anmäler du ett arrangemang innan du registrerar din anmälan.

När du fyllt i och trycker på skicka-knappen ska en bekräftelse visas på denna sida. Saknas någon obligatorisk uppgift eller annat fel visas istället ett rött felmeddelande högst upp på denna sida, med uppgift om vad som är fel. Observera att när du rättar till felet kan du även behöva ladda upp eventuell bild eller bilaga på nytt i formuläret. Avsluta med att kontrollera att datum och tider ligger kvar.

Om du har frågor om din anmälan kontakta: arkeologidagen@raa.se.

När du anmäler ett arrangemang till Arkeologidagen samlar Riksantikvarieämbetet in och behandlar personuppgifter. Du har rätt att få veta vilka uppgifter som behandlats. Mer information finns på: www.raa.se/gdprFält markerade med asterisk (*) är obligatoriska.

Avsnitt 1 är fält som ska synas publikt på din presentationssida.
Avsnitt 2 är nödvändiga uppgifter för uppföljning av arrangemanget.

Vill du bifoga en bild till din anmälan?

Bilden visas då överst på arrangemangets presentationssida på vår webbplats och kan även komma att spridas vid marknadsföring av evenemanget,  t.ex.  i sociala medier. Riksantikvarieämbetet har tagit ställning för att allt material på våra webbplatser ska vara fritt och tillgängligt att återanvända. Bilden behöver därför vara utan begränsade rättigheter, dvs. antingen märkt med Creative Commons-licensen ”CC BY”, där bilden får användas fritt mot att man anger fotografens namn och källa, eller märkt med ”Ingen upphovsrätt”.  Läs mer om bildlicenser här.

Tänk dock på att inte lägga in för stora bilder!
Vi rekommenderar att bilden är mellan 1500 och 3000 pixlar eller högst 2 MB. Får du ändå problem att skicka formuläret så prova att lägga in utan bild, och mejla sen bilden till arkeologidagen@raa.se. Glöm inte skriva med vad bilden föreställer (bildtext), fotografens namn samt om den har upphovsrätt enligt CC BY alternativt Ingen upphovsrätt.

Avsnitt 1 - Om arrangemanget

Detta är fält som visas publikt på presentationssidan.

Ange en sammanfattning som snabbt ger en inblick i vad arrangemanget handlar om, och som blir den text som visas när man delar sidan på t ex Facebook. Håll det kort, gärna max ca tre rader eller 240 tecken med mellanslag.

Program

Ange med beskrivande ord några meningar med lite mer detaljer om vad som kan locka deltagarna att besöka arrangemanget och vad som kommer hända.
Etiketter *


Hålltider för programpunkter

Om du har tidssatta aktiviteter på programmet som du vill lyfta fram kan du fylla i hålltiderna här: Fyll i starttid, sluttid och beskrivning, klicka sedan knappen Lägg till. Upprepa för varje ny programpunkt så ser du dem i listan under.

I förekommande fall, ange viktiga detaljer såsom eventuell föranmälan, begränsat antal, särskild klädsel, entréavgifter (ordinarie), möjlighet till förtäring eller annan viktig information.

Besöka

Fungerar endast om en specifik gatuadress eller motsvarande anges.
Tänk på att alltid kontrollera att den angivna adressen finns tillgänglig på Google Maps.
Ange endast information som är nödvändig för att hitta. Till exempel vägvisning från tåg/busstation, samlingplats för platser som ej har gatuadress osv.

Beskriv så utförligt som möjligt tillgängligheten till arrangemanget. Går det att komma dit med rullstol, finns det toaletter, hur långt är det att gå från parkering, finns det många besvärliga trappor och så vidare. Finns det eventuella hjälpmedel?

Ange en webbsida (inkl http:// eller https://) där man direkt hittar mer information om arrangemanget.

Kontakt

Vem kan besökaren vända sig till för ytterligare information?
Ange en webbadress (inkl. http:// alternativt https://) i fältet ovan och klicka sedan på "Lägg till". Vid flera arrangörer och webbplatser, upprepa proceduren.

Lägga till bild/bilaga

Här kan du bifoga en bild som bör vara minst 1500 pxl bred. Bilden visas då överst på arrangemangets presentationssida på vår webbplats och kan även komma att spridas vid marknadsföring av evenemanget, t.ex. i sociala medier. Bilden behöver därför vara utan begränsande rättigheter. Ange alltid fotograf och välj antingen Creative Commons-licensen ”CC BY”, där bilden får användas fritt mot att man anger fotografens namn och källa, eller alternativet ”Ingen upphovsrätt”. Läs mer om upphovsrätt här

Här finns möjlighet att ladda upp en pdf för arrangemanget, t ex om ni har en egen affisch eller ett programblad som ni vill lägga till på sidan. Annars lämna tomt.

Ange vad länken leder till, t ex "Program", "Affisch", "Karta" e d.

Avsnitt 2 - Om arrangören

Detta avsnitt är fält som är nödvändiga för uppföljning. Visas ej publikt.
Här anger du kontaktuppgifter för den är ansvarig för anmälan och kontaktperson för utvärdering efter arrangemanget.