Gatupratare utanför Östra stallet Foto: ( CC BY)

Öppettider och framtagning

För att begära ut allmän handling från arkivet:

För att begära ut allmän handling från arkivet kontakta oss via beställningsformulär, per e-post ata@raa.se eller telefon 08-5191 80 50. Våra telefontider är tisdag-fredag kl. 10–12.

Vi försöker att lösa tillgången till arkivmaterial genom att lämna ut handlingar digitalt i första hand. Om ditt ärende inte kan lösas genom beställning av digitala kopior kan det i undantagsfall innebära att du får möjlighet att ta del av materialet på plats. Vi gör en bedömning i varje enskilt fall. 

Är du student och behöver tillgång till arkivmaterial i samband med en kurs? Be din kursansvariga att kontakta oss för att diskutera frågan.

Vi hoppas kunna öppna för besök till arkivet från vecka 33.

För att hämta beställda böcker:

Biblioteket är fortfarande stängt för besök med anledning av coronapandemin, men det går att beställa fram  material i Vitalis och via mail.

Du kan hämta beställda böcker utanför biblioteket på tisdagar och fredagar mellan kl 13.00 och 15.00. Ring på bibliotekets telefon så kommer vi ut med materialet (08-51 91 8380).

Beställ dina böcker innan kl. 9.00 på tisdag eller fredag om du vill hämta böckerna samma dag. När det gäller böcker ur den numismatiska samlingen (KMK) och det externa magasinet måste dessa beställas fram flera dagar innan de kan hämtas. Vill du vara säker på att böckerna är framtagna när du kommer till biblioteket kontakta oss i förväg. Böcker ur raritetssamlingen kan inte tas fram.

Välkommen att kontakta biblioteket per e-post biblioteket@raa.se eller per telefon 08-51 91 83 80. Våra telefontider är måndag-fredag kl. 12–15.

Framtagning av material

Med anledning av de nationella restriktionerna för coronapandemin har vi stängt läsesalen för besökare tills vidare.