Imperial War Museum lanserar innovationshubb

Imperial War Museums (IWM) har lanserat en innovationshubb. IWM Institute ska producera poddar, debatter och projekt med syftet att göra forskning och vetenskapligt baserad kunskap mer tillgänglig för allmänheten.

Efter en pilotfas på två år har IWM Institute nu officiellt lanserats. Institutet vill ge en fördjupad förståelse av krig och konflikter, och därmed också möjliggöra en bättre förståelse för vår egen samtid.

– Baserat på gedigen forskning om krig och konflikter förr och nu kommer IWM Institute att erbjuda nya, tillgängliga och engagerande sätt att förstå världen idag, säger Gill Webber, chef för IWM Institute, i en artikel i Blooloop.

Under IWM-institutets paraply finns exempelvis samtalsserien Hindsight in 2020 vars ambition är att utforska historien bakom rubrikerna och ge en forskningsbaserad bakgrund till dagsaktuella frågor. Ett annat exempel är podcasten Conflict of Interest.

Institutet står också värd för en virtuell festival i tre delar under rubriken Refugee Nights. Den första delen sändes 17 november och markerade också lanseringen av institutet. Festivalen sänds via Youtube och tar på olika sätt upp migranters erfarenheter och bidrag till det brittiska samhället.

Kategori


Lina Wennersten

lina.wennersten@raa.se


  • Publicerad:
  • Uppdaterad: