Tre porträttfoton, två män och en kvinna, mot orange bakgrund.
Theodor Ringborg, Malin Brännström och Nils Harnesk utgör panelen på Norrbottens Museum. Foto: (CC BY)

Museipanelen till Norrbottens Museum – här är panelisterna

Sedan mars 2021 har panelister med olika perspektiv på museer anslutit digitalt till Museipanelen. Nu tar programmet klivet ut ur studion och in på museet. Först ut är Norrbottens Museum den 28 september – här är paneldeltagarna!

Museipanelen är ett halvtimmeslångt panelsamtal där tre personer med olika perspektiv på museisektorn synar och diskuterar aktuella ämnen och trender. Torsdagen den 28 september spelar vi in programmet inför publik på Norrbottens Museum, med en panel bestående av:

  • Theodor Ringborg, kurator och vd för Konsthall Tornedalen som ännu är under uppbyggnad i Vitsaniemi strax söder om polcirkeln. Lämnade tidigare i år sitt jobb som konstnärlig ledare på Bonniers Konsthall i Stockholm för att satsa på kulturverksamhet i glesbygden.
  • Malin Brännström, museichef, jurist och forskare vid Silvermuseet. Hon forskar bland annat om samiska markrättigheter i dåtid och nutid, och är knuten till Institutet för arktisk landskapsforskning i Arjeplog samt Umeå universitet.
  • Nils Harnesk, arkeolog och chef för samlingsavdelningen på Norrbottens Museum. S-politiker, krönikör i Piteå-Tidningen och Norrländska Socialdemokraten (NSD), samt återkommande medlem i Museipanelen.

Programmet leds av Riksantikvarieämbetets omvärldsredaktörer, Fredrik Emdén och Karin Olli-Nilsson.

Vill du delta som publik vid inspelningen? Välkommen till Norrbottens Museum torsdagen den 28 september, klockan 11-12! Museet har fri entré och evenemanget är kostnadsfritt. Ingen föranmälan behövs.

Vill du se programmet digitalt? Museipanelen går att se som vanligt via Facebook och Youtube från klockan 9.00 fredagen den 29 september. Välkommen att titta!

Vill ni att Museipanelen kommer till ert museum våren 2024?  Ta kontakt med oss på omvarld@raa.se!

 

 

 

 

Kategori

Ämnen


Omvärld och insikt

omvarld@raa.se


  • Publicerad:
  • Uppdaterad: