Nyheter
Prydligt organiserad samling i Skissernas museums magasin.Foto: Lina Wennersten, Riksantikvarieämbetet (CC BY)

Så fungerar Re-org

Verktyget Re-org är framtaget av Iccrom och Unesco för att hjälpa museer att organisera sina samlingar på ett optimalt sätt. Riksantikvarieämbetet har tittat närmare på Re-org och tagit fram en introduktion till verktyget.

Re-org är ett nätbaserat engelskspråkigt verktyg som kan användas av museer för att strukturera samlingarna. Det handlar om hur man rent fysiskt ordnar samlingarna, hur man uppnår utrymmesmässigt optimala placeringar och hur man skapar ett enkelt men systematiserat dokumentationssystem.

Det kan vara svårt att snabbt sätta sig in i Re-org för att kunna bedöma om det är användbart för ens egen organisation. Riksantikvarieämbetets rapport Introduktion till Re-org syftar till att ge en överskådlig bild av hur verktyget fungerar och är uppbyggt. Rapporten innehåller korta beskrivningar av uppgifterna i Re-org för att visa de olika momenten.

Relaterad information

 

 

  • Publicerad:
  • Uppdaterad: