Nyhetsarkiv
Vimpel, 1950. Foto: ( CC BY)

Följ Nils Holgerssons fotspår!

Hjälp oss att ta Nils Holgersson Sverige runt – en gång till! Vi på Riksantikvarieämbetet, Hälsinglands museum, Helsingborgs museer och Östergötlands museum vill göra ett test tillsammans med våra följare på Instagram och Facebook. Vi vill se om vi lyckas upprepa Nils Holgerssons underbara resa genom att hitta bilder med koppling till Selma Lagerlöfs text från de olika landskapen.

Bilderna kommer att hämtas från Kringla, en söktjänst för Sveriges digitala kulturarv. Kringla är en skattkista för alla som är nyfikna och på olika sätt vill använda till exempel historiska fotografier, information om fornlämningar och byggnader och mycket mer.

Vår uppmaning är därför: ni letar bilder med koppling till landskapen och Selma i Kringla, mejlar dem till kringla@raa.se eller delar dem genom att använda #nilsholgerssonflygerigen på Instagram. Vi väver in ett urval av dem i kommande inlägg under #nilsholgerssonflygerigen, efterhand som resplanen växer fram.

Följ oss gärna på Instagram och Facebook – varannan vecka kommer vi att följa Nils och gässen genom Sveriges landskap! Och om ni har lust att frossa i Selma Lagerlöfs klassiker, så är boken fritt tillgänglig på Litteraturbanken.

Gås, fågel. Malmö museer.Foto: (CC BY)

  • Publicerad:
  • Uppdaterad: