Nyhetsarkiv
Foto med fyra barn står runt ett bord . På bordet ligger ett skolarbete..
Seminarieserien Kulturarv i skolan tar upp aktuella frågor för dig som arbetar med verksamhet riktad till skolor. Foto: (CC BY)

Nya seminarier i serien Kulturarv i skolan

Serien ”Kulturarv i skolan” fortsätter i höst med nya digitala möten för dig som arbetar med verksamhet riktad till skolor.

Riksantikvarieämbetets seminarieserie Kulturarv i skolan med korta digitala träffar handlar om hur arkiv, museer och världsarv bli bättre på att möta skolans behov.

I höst fortsätter vi med fyra nya avsnitt. Alla inslag syftar till att stärka kulturarvsinstitutioners förmåga att bättre svara upp mot skolans behov och förutsättningar. Seminarierna sänds som vanligt via Zoom och pågår under cirka en timme.

4 september: “Konst och lära ger gunst och ära”.

Vid höstens första seminarium, den 4 september 15:15–16:00, har vi bjudit in två lärarstudenter från Göteborgs universitet som undersökt lärande på museer i en uppsats med titeln “Konst och lära ger gunst och ära”. Vi diskuterar frågor som; Vilka förutsättningar krävs för ett gott samarbete mellan skola och museum? Vilka utvecklingsområden framkommer i samband med sådan samverkan?”.

Anmäl dig och läs mer om seminarieserien här

Program för de övriga tre seminarierna under hösten, den 2 oktober, 6 november och 4 december, är under planering. Redan nu kan den som är intresserad boka in alla fyra tillfällena.

Bidra gärna med tips!

Har du något du själv vill bidra med? Eller förslag på vad kommande seminarier ska handla om? Kontakta oss gärna med idéer!

Se vårens inspelade seminarier

Här hittar du spellistan på filmer från alla seminarier våren  2023.

Du hittar dessa och även filmerna från tidigare års seminarier i serien Kulturarv i skolan på vår Youtubekanal.

  • Publicerad:
  • Uppdaterad: