Nyhetsarkiv
Fyra bilder där olika typer av undersökningar utförs, röntgenfluorescens inför pigmentanalys, provtagning och okulärbesiktning av konstverk och skrifter.
Heritage science. Här olika typer av undersökningar som röntgenfluorescens inför pigmentanalys, provtagning och okulärbesiktning av konstverk och skrifter. Foto: (CC BY)

Nu är anmälan för Heritage Science Sverige forum 2024 öppen

Heritage science är ett expanderande och internationellt etablerat forskningsområde som förenar humaniora, naturvetenskap och teknik. Nu är det dags att anmäla sig till nätverkets årliga forum. Forumet arrangeras under två dagar, den 13–14 maj, på plats på Nationalmuseum i Stockholm.

År 2018 etablerades Heritage Science Sverige, ett nationellt nätverk som syftar till att sammanföra olika aktörer för tätare och starkare samarbeten kring kulturarvsfrågor. Heritage Science Sverige forum 2024, det sjätte i ordningen, arrangeras  denna gång i samarbete mellan Nationalmuseum, nätverket Heritage Science Sverige och Riksantikvarieämbetet .

Forumet syftar till att lyfta fram heritage science i Sverige och öka dess synlighet som forskningsområde och kommer att innehålla föredrag, postrar, visningar och diskussioner med sikte på att främja och öka samverkan mellan olika organisationer och forskningsdiscipliner. Som deltagare kommer du att få en inblick i aktuella tvärvetenskapliga projekt och möta en bred representation av yrkesverksamma inom området.

Bland årets internationella talare gästar oss bland andra Jan van’t Hof, från Nederländerna som delar med sig av erfarenheterna inom ”E-RIHS in the Netherlands: formal and informal steps towards an infrastructure” och Emma Turgut, från Munchmuseet i Oslo med programpunkten ”Disaster and vandalism response grab bag – its function and content”. Du får även en guidad visning där personal på Nationalmuseum berättar om olika föremål på museet ur ett heritage science-perspektiv.

Läs mer om talare, program och hålltider

Anmäl dig här

Sista anmälningsdag är den 10 april.

Registrera din anmälan här (först till kvarn gäller)

 

  • Publicerad:
  • Uppdaterad: