Nyhetsarkiv
Temabild med vit text på lila-blå bakgrund, text/logotyp för Digikult 2024
Temabild Digikult 2024. Foto: (CC BY)

Riksantikvarieämbetet ny huvudman för Digikult

Riksantikvarieämbetet tar över huvudmannaskapet för konferensen Digikult. Det var tidigare Kulturförvaltningen, Västra Götalandsregionen som hade den rollen. Årets konferens arrangeras i Göteborg den 1–3 oktober 2024.

Visionen bakom Digikult är att skapa ett forum för alla som är intresserade av digitalt kulturarv, och att lägga fokus på praktik och resultat. I över ett decennium har den uppskattade konferensen Digikult årligen samlat kulturarvsbranschen för att inspirera och diskutera kring digitalisering av kulturarvet.

Välfungerande samarbete

Riksantikvarieämbetet tar nu över som huvudarrangör men har tidigare varit del av arrangörsgruppen tillsammans med Kulturförvaltningen Västra Götalandsregionen, länsstyrelsens Kulturmiljöforum samt Riksarkivet. Ny samarbetspartner för i år är Kungliga biblioteket. Till och med 2023 ingick även Göteborgs Stads kulturförvaltning i gruppen.

– Digikult är en fantastisk arena för utbyte av erfarenheter, inspiration och kunskap som vi är väldigt stolta och glada över att få förvalta vidare tillsammans med våra samarbetspartners. Vi välkomnar också Kungliga biblioteket till arrangörsgruppen, vi ser fram emot att arbeta fram ett spännande programinnehåll tillsammans, säger Åsa Larsson, chef på enheten för teknik och digital förmedling på Riksantikvarieämbetet.

Digikult 2024 – save the date!

Årets konferens kommer att arrangeras på plats i Göteborg den 1–3 oktober 2024.
Information om program, anmälan och konferenslokal kommer att publiceras på Riksantikvarieämbetets webbsida under våren.

– Digikult är en mötesplats för oss som jobbar med digitaliseringsfrågor inom arkiv, bibliotek, museer och kulturmiljö, där vi kan lära och inspireras av varandra och visa på bredden av kulturarvets betydelse i samhället, säger Åsa Larsson.

 

  • Publicerad:
  • Uppdaterad: