Ett hundratal personer i lång kö utanför arkoelogiskt grävningsområde
Köerna ringlade sig långa för att titta på utgrävningarna vid Nya Lödöse på en tidigare Arkeologidag. Vi hoppas de gör det i sommar igen - runt om i hela landet. Foto: (CC BY)

Besök Arkeologidagen

Upptäck föremålen, hantverket och arkeologens spännande arbete under den nationella temadagen för arkeologi som arrangeras sista söndagen i augusti varje år runt om i Sverige. Nästa års upplaga av Arkeologidagen är söndagen den 25 augusti 2024.

På Arkeologidagen varje år kan du utforska arkeologins spännande värld vid lokala arrangemang, runt om landet. Delta vid föredrag, guidade visningar, uråldrigt hantverk, matlagning eller prova på att vara arkeolog för en dag – kreativa aktiviteter för såväl stora som små. Om du själv var med och arrangerade eller besökte ett arrangemang? Dela gärna det i sociala medier med taggen #arkeologidagen.

Här hittar du arrangemangen

I väntan på 2024 års anmälda arrangemang runt om i Sverige presenteras de arrangemang som deltog under Arkeologidagen 2023.

Klicka i listan eller direkt i landskapskartan

(Använder du mobilen så klicka i listan eller håll telefonen horisontellt för att klicka i kartan.)


Digitala arrangemang

Landskap

Blekinge
Bohuslän
Dalarna
Dalsland
Gotland
Gästrikland
Halland
Hälsingland
Härjedalen
Jämtland
Lappland
Medelpad
Norrbotten
Närke
Skåne
Småland
Södermanland
Uppland
Värmland
Västerbotten
Västergötland
Västmanland
Ångermanland
Öland
Östergötland

Lappland Norrbotten Västerbotten Jämtland Ångermanland Härjedalen Medelpad Hälsingland Dalarna Gästrikland Värmland Västmanland Uppland Dalsland Närke Södermanland Bohuslän Västergötland Östergötland Halland Småland Öland Gotland Skåne Blekinge

 

Delta gärna som arrangör

Vill du själv berätta om en plats, en fornlämning eller ett fynd? Läs mer här.