Närbild på två händer med en krukskärvaFoto: (CC BY)

Arrangera Arkeologidagen

Arkeologidagen är en nationell temadag runt om i hela Sverige. Alla som kan ordna aktiviteter som knyter an till temat arkeologi är välkomna att delta.

Intresset för historia och arkeologi är stort. För att sprida mer kunskap om våra fornlämningar och forntidsmiljöer är det viktigt att på ett begripligt sätt visa på arkeologins möjligheter. Genom Arkeologidagens olika aktiviteter runt om i landet kan du lära dig mer om vår förhistoria och om arkeologins arbetssätt och dess spännande upptäckter.

Arkeologidagen genomförs alltid den sista söndagen i augusti. Då kan alla som vill anordna arrangemang som knyter an till temat arkeologi och förhistoria medverka. För att anmäla ett eget arrangemang behöver du inte vara expert och det kostar inget att vara med som arrangör.

Anmäl ditt arrangemang här

Har du missat anmäla ditt arrangemang till Arkeologidagen? Sista anmälningsdag 1 juli är passerad, men lugn bara lugn! Vi tar emot efteranmälningar ända in i kaklet (nästan) i mån av tid, men de publiceras då först i början av augusti (när vi har full bemanning igen).

Tider för aktiviteter, guidade turer och andra programpunkter under dagen bestämmer ni själva. Det ska vara fritt inträde till de miljöer som ni väljer att lyfta fram, eftersom syftet är att locka fler att upptäcka arkeologi. Ordinarie entréavgifter kan dock tas ut.

Läs mer om hur du anmäler ett arrangemang!