En leende kvinna står i en studio framför kameror och flera skärmar. Bakom skärmarna sitter en man och överser sändningen.
Digitala samtal, en webbinarieserie om digitalisering, våren 2024. Samtalen modereras av Lisa Berg, Riksantikvarieämbetet. Foto: (CC BY)

Digitala samtal – en webbinarieserie om digitalt kulturarv

Under våren 2024 inleder Riksantikvarieämbetet serien Digitala samtal. Samtalen sänds digitalt och handlar om digitalisering i olika former. Vi riktar oss till dig som jobbar med frågor som är kopplade till digitalisering inom museiområdet eller som har ett intresse av dessa frågor.

Välkommen till ett digitalt samtal där teknik möter människor och idéer frodas i den elektroniska atmosfären!

Samtalen är tänkta att vara på en lättsam nivå med information och erfarenheter från intern och extern expertis och varar i 45 minuter med inbjudna gäster och avslutas med en öppen frågestund.
Samtalen sker på  Zoom via en öppen länk, ingen föranmälan krävs – det är bara att hoppa in!

22 april 15.00–15.45

Rättighetsmärkning/licensiering

Vad menas med rättighetsmärkning och licenser? Hur kan/bör och måste jag märka upp min data? För att svara på dessa och andra frågor utifrån sina erfarenheter, deltar Kristina Alexandersson från Internetstiftelsen, Annelie Månsson Hassby, Helsingborgs museum och Marcus Smith från Riksantikvarieämbetet.

Länk för att delta i Digitala samtal.

Evenemangsinformation

Plats: Zoom
Start:
Slut:
  • Publicerad:
  • Uppdaterad:
  • Kategorier: Seminarium