En leende kvinna står i en studio framför kameror och flera skärmar. Bakom skärmarna sitter en man och överser sändningen.
Digitala samtal, en webbinarieserie om digitalisering, våren 2024. Samtalen modereras av Lisa Berg, Riksantikvarieämbetet. Foto: (CC BY)

Digitala samtal – en webbinarieserie om digitalt kulturarv

Under våren 2024 inleder Riksantikvarieämbetet serien Digitala samtal. Samtalen sänds digitalt och handlar om digitalisering i olika former. Vi riktar oss till dig som jobbar med frågor som är kopplade till digitalisering inom museiområdet eller som har ett intresse av dessa frågor.

Välkommen till ett digitalt samtal där teknik möter människor och idéer frodas i den elektroniska atmosfären!

Samtalen är tänkta att vara på en lättsam nivå med information och erfarenheter från intern och extern expertis och varar i 45 minuter med inbjudna gäster och avslutas med en öppen frågestund. Samtalen sker på Zoom, ingen föranmälan krävs – det är bara att hoppa in!

När: Torsdag 13 juni 15.00–15.45
Var: Digitalt via Zoom

Samtalets tema: Släpp av ”Nationell strategi för digitalt kulturarv”

Idag är det äntligen dags att presentera den nationella strategin för digitalt kulturarv! Vi pratar om vilka viktiga inriktningar den innehåller, hur arbetet har gått till med att ta fram strategin och vad som nu är nästa steg för att omsätta strategin i praktiken.

Medverkande från Riksantikvarieämbetet är Eric Fugeläng, Avdelningschef Museiavdelningen, Moa Ranung, programledare för Digital omställning på museiområdet och Lisa Berg, verksamhetsutvecklare.

Läs mer om att delta i Riksantikvarieämbetets Digitala samtal

Evenemangsinformation

Plats: Zoom
Start:
Slut:
  • Publicerad:
  • Uppdaterad:
  • Kategorier: Seminarium