Byggnad i flera våningar med träpaneler i olika riktningar i falurött, svart, blått, brunt och gult och med tre master som står upp från taket.
Samlingsforum 2023 hålls på Vasamuseet och arrangeras i samarbete med Statens maritima och transporthistoriska museer samt branschorganisationen Sveriges museer. Foto: ( CC BY-SA)

Samlingsforum 2023

Alla pratar om hållbarhet, men hur ser hållbarhetsarbetet ut på riktigt? Hållbar samlingsförvaltning i praktiken är tema för årets samlingsforum.

Samlingsforum är ett nätverk för alla som arbetar med samlingsförvaltning. En gång per år arrangeras ett seminarium för utbyte av erfarenheter och diskussion av aktuella ämnen. På årets Samlingsforum tar vi ett brett grepp kring hållbarhetsfrågan, men med fokus på praktiskt arbete.

När: 6–7 december 2023
Var: Vasamuseet, Stockholm

Välkommen till Vasamuseet och Sjöhistoriska museet i Stockholm på årets Samlingsforum! Nu har vi chansen att visa varandra hur hållbarhetsarbete verkligen fungerar och hjälpas åt att ta nästa steg i samlingsförvaltningens vardag.  Det kan handla om att spara energi i magasin, minska transportutsläpp, återbruka material, anpassa verksamheten till ett förändrat klimat och bevara kulturarvet för en hållbar samhällsutveckling. 

Öppet forum – delta med bidrag!

Programmet presenteras i augusti, men fram till den 22 juni är du välkommen att skicka in tips och bidrag med koppling till temat till Öppet forum.

Läs mer om detta på: raa.se/samlingsforum-2023 där även program och anmälan kommer att publiceras efter sommaren.

 

Om Samlingsforum

Vill du läsa mer om Samlingsforum och ta del av tidigare möten finns det samlat på: raa.se/samlingsforum

Evenemangsinformation

Plats: Vasamuseet, Stockholm
Start:
Slut:
  • Publicerad:
  • Uppdaterad:
  • Kategorier: Seminarium