Svartvit bild inifrån en kyrka fylld med lådor, i bakgrunden altaret och i mitten står en soldat iklädd hjälm.
En amerikansk soldat inspekterar tyskt stöldgods i Schloßkirche i den tyska staden Ellingen i april 1945. Bilden är omslagsbild på rapporten "Hoten mot kulturarven" som FOI tagit fram på uppdrag av Riksantikvarieämbetet. Foto: (PDM)

Webbinarium om hoten mot kulturarv

Vilka aktörsdrivna hot kan kulturarv i Sverige utsättas för? Det har forskarna Anna McWilliams och Sofia Olsson från Totalförsvarets forskningsinstitut (FOI) kartlagt i en ny rapport som är framtagen på uppdrag av Riksantikvarieämbetet. Nu finns det möjlighet att höra dem presentera rapporten och ställa frågor.

Forskarna beskriver i rapporten hur hoten mot kulturarv kan se ut. Både de plötsliga hoten, som till exempel förstörelse eller stöld, och de mer långsamt urholkande som cyberhot och desinformation. De aktörsdrivna hoten mot kulturarvet förekommer i väpnad konflikt men även i gråzonen mellan väpnad konflikt och fred, och i fredstid.

Läs gärna rapporten ”Hotet mot kulturarven” innan webbinariet.

Webbinariet genomförs enbart online och kommer inte att spelas in.

Anmälan

Fyll i dina uppgifter i formuläret nedan senast 13 februari. Länk till seminariet skickas ut ett par dagar innan till den e-postadress du anger i din anmälan.

Evenemangsinformation

Plats: Online
Start:
Slut:
  • Publicerad:
  • Uppdaterad:
  • Kategorier: Seminarium