Aktuellt om Arkivsök

Här kan du ta del av vad som händer kring söktjänsten Arkivsök.

Innehållet i Riksantikvarieämbetets e-arkiv är sökbart i Arkivsök och fylls löpande på allteftersom e-arkivet fylls på med material. I våra arkiv finns till exempel över fyra miljoner fotografier. Tack vare den nya tjänsten kan du själv ladda hem just nu över 270 000 av dessa digitalt. Även högupplöst.

På gång

Under den här rubriken kan du se om något är planerat för tjänsten – det kan till exempel vara nya funktioner eller utbildningar.

Nya sätt att söka i Arkivsök

Sedan april 2023 finns en ny version av Arkivsök ute. Vi har arbetat med att göra Arkivsök lättare att använda för dig som söker rapporter, bilder och ritningar. Vi introducerar också en ny typ av samlingssida för att det ska bli enklare att hitta information i arkivet som hör ihop.

Här är några av nyheterna i Arkivsök:

  • En mer välkomnande och hjälpsam förstasida​
  • Ett mer hjälpsamt sök – sökingångar anpassade för olika målgrupper​
  • En mer användarvänlig träfflista​
  • Förenklad presentation av innehåll på objektsidor

Lär dig använda Arkivsök

Nu finns datum för öppna informationsträffar där vi kommer att berätta mer om vad som är nytt. Det går också bra att kontakta oss om du vill boka en visning eller utbildning av Arkivsök.

Här hittar du mer information om hur du anmäler dig och vad tillfällena innehåller:

Snabbkurs 18 april
Snabbkurs 27 april

Arkivsök ersätter Ritningsregistret

Ritningsregistret släcktes ned mars 2023. Ritningarna är nu sökbara i Arkivsök istället. Testa sökingången för ritningar.

Direkt till Arkivsök