Aktuellt om Arkivsök

Här kan du ta del av vad som händer kring söktjänsten Arkivsök.

Innehållet i Riksantikvarieämbetets e-arkiv är sökbart i Arkivsök och fylls löpande på allteftersom e-arkivet fylls på med material. I våra arkiv finns till exempel över fyra miljoner fotografier. Tack vare den nya tjänsten kan du själv ladda hem just nu över 270 000 av dessa digitalt. Även högupplöst.

På gång

Under den här rubriken kan du se om något är planerat för tjänsten – det kan till exempel vara nya funktioner eller utbildningar.

28 – 30 maj genomförs underhåll som påverkar Arkivsök. Tjänsten kommer inte att gå att använda under denna period. Läs mer här.

Nya sätt att söka i Arkivsök

Sedan april 2023 finns en ny version av Arkivsök ute. Vi har arbetat med att göra Arkivsök lättare att använda för dig som söker rapporter, bilder och ritningar. Vi introducerar också en ny typ av samlingssida för att det ska bli enklare att hitta information i arkivet som hör ihop.

Här är några av nyheterna i Arkivsök:

  • En mer välkomnande och hjälpsam förstasida​
  • Ett mer hjälpsamt sök – sökingångar anpassade för olika målgrupper​
  • En mer användarvänlig träfflista​
  • Förenklad presentation av innehåll på objektsidor

Lär dig använda Arkivsök

Behöver du hjälp med att komma igång eller tips för hur du ska söka i Arkivsök? Kontakta oss för att boka en visning eller utbildning av Arkivsök. Vi kan skräddarsy ett kurstillfälle för grupper eller enskilda. Visningarna hålls digitalt via Teams och är kostnadsfria. Hör av dig till ata@raa.se med din fråga.

Arkivsök ersätter Ritningsregistret

Ritningsregistret släcktes ned mars 2023. Ritningarna är nu sökbara i Arkivsök istället. Testa sökingången för ritningar.

Direkt till Arkivsök