Demo och kodexempel

Dessa sidor med tillhörande demos och kodexempel visar vad man kan göra med K-samsök och är till för specialister som utvecklar webbplatser mot olika målgrupper.

  • Loppan (med SOCH API) – En enkel demo som visar lite av vad man kan göra i K-samsök. Denna demo är framtagen av Riksantikvarieämbetet. Vårt eget SOCH API är effektivt och det API vi rekommenderar.
  • Dokumentation för K-samsök/SOCH API – Dokumentationen beskriver hur applikationsutvecklare kan använda K-samsök/SOCH API.
  • Källkoden till K-samsök publiceras på vår GitHub-sida med MIT-licens: K-samsöks källkod; Solr-konfiguration. Koden är ren Java och en enkel relationsdatabas används för att skörda och indexera metadatat. API:et kräver inte datbasen, utan körs dirket på Solr-indexet.
  • Kringla för Android – Ladda ner källkoden (.zip, 669 kB) – Appen utvecklades 2010 och har inte uppdaterats sedan dess och kan därmed innehålla kod som inte svarar upp mot dagens krav. Appen togs bort ur Google Play maj 2018. API-nyckeln till Google maps är borttagen och K-samsöks API-nyckel är ersatt med test-nyckeln i appens källkod.
Relaterade dokument (1) Visa eller stäng