Nattligt rymningsrum på distans

Under en timme kan publiken följa med äventyraren och tv-profilen Steve Backshall i en interaktiv pusseljakt på Oxford University Museum of Natural History. Evenemanget är gratis men görs som en del i en insamlingskampanj.

Trenden med rymningsrum, så kallade escape rooms, har varit stark under flera år och vi har tidigare skrivit om rymningsrummet på Naturhistoriska riksmuseet i Stockholm.

Nu har Oxford University Museum of Natural History gjort en coronaanpassade version i form av ett pusselmysterium på distans: Mystery at the Museum. Evenemanget är också besläktat med natt på museet där publiken får besöka museet i ficklampans sken efter stängning. Oxford University Museum of Natural History är, i likhet med många andra museer i Europa, tillfälligt stängt till följd av pandemin.

Den 4 december kl. 19 kan människor, var i världen de än befinner sig, följa med äventyraren Steve Backshall när han löser utmaningar på museet. Publiken kan också bidra med förslag på hur han ska gå till väga.

Det här är ett unikt evenemang där du guidar mig, är rösten i mitt öra, runt i museet för att lösa gåtor och utmaningar, säger Steve Backshall i trailern till mysteriet.

Evenemanget är i sig gratis men görs som en del i en insamlingskampanj för projektet HOPE for the Future som utgår från museets insektssamling.

 

  • Publicerad:
  • Uppdaterad: