Illustration: Stina Wirsén (CC BY).Illustration: Stina Wirsén (CC BY).

Höstmöte 2016

Höstmötet är Riksantikvarieämbetets årliga mötesplats för alla som vill diskutera kulturarv och samhällsutveckling. I år har vi flyttat in på Nalen, mitt i Stockholm. Men vi startar det hela med en upptäcktsresa, en expedition, i samarbete med Världskulturmuseerna i Stockholm. Varmt välkommen att vara med under tre intressanta dagar, 8–10 november. Temat är ”Jämlikhet inför det förflutna”.

Människor, idéer och information rör sig i allt snabbare takt över världen. Allt fler upplever att de hör hemma på mer än ett ställe. Samtidigt är fördelningen av tillgångar och möjligheter ojämn. Hur kan kulturarvsarbetet möta dessa utmaningar och hjälpa oss att känna oss hemma i ett samhälle som håller ihop?

2016 års Höstmöte är ett tillfälle att stanna upp i arbetsvardagen, tänka nya tankar, hjälpa varandra med svar på svåra frågor och få inspiration till fortsatt arbete. Vi vill ge utrymme till diskussionen om hur kulturarvsarbetet kan bidra till samhällsutvecklingen så att alla, oavsett ursprung, upplever att de kan göra anspråk på det kulturarv som format Sverige.

Vi kommer att djupdyka in i en ekvation för en social hållbar utveckling, genom tankeväckande föreläsningar, seminarium, filmvisningar, intervjuer och workshops. På talarlistan finns namn som sociologen, författaren och kulturskribenten Tiffany Jenkins, samtidsanalytikern Per Grankvist och filmaren från Haradsprojektet, Edefors hembygdsförening Roozbeh Janghorban. Vi får också träffa läkaren och författaren Bea Uusma, initiativtagaren till The Institute of Ideas Academy Angus Kennedy och biologen och författaren Fredrik Sjöberg.

Läs mer om talarna och vad som händer i årets program.

  • Tisdag den 8 november: Utflyktsdag och kvällsmingel (Vi startar kl. 13)
  • Onsdag den 9 november: Höstmöteskonferens och middag
  • Torsdag den 10 november: Seminariedag på tre parallella scener

Här registrerar du din anmälan till Höstmöte 2016 

Har du frågor? Läs mer under Anmälan eller hör av dig på hostmote@raa.se eller på twitter #hostmote.

Är du student och intresserad av samhällsfrågor? Då har du chansen att delta vid Höstmötets tankeväckande föreläsningar, seminarier, filmvisningar, intervjuer och workshops – alldeles gratis dessutom. Vi lottar ut tre gratisplatser! Vinner du inte finns det även möjlighet att delta på konferensen till rabatterat pris. Läs mer om studenterbjudandet under Anmälan!

 

Dela sidan på