Nyhetsarkiv
Olika plastföremål i en monter.
Från utställningen "Plast!" på Nordiska museet 2010. Foto: ( CC BY)

Samlade tips till museer

Arbetar du på museum och letar efter användbara råd? Riksantikvarieämbetet har sammanställt rekommendationer för dig som jobbar med samlingar och utställningar – här tipsar vi om några av dessa.

Riksantikvarieämbetet har sedan 2017 ett utökat uppdrag på museiområdet och mycket är på gång. En hel del har också gjorts tidigare och därför passar vi på att tipsa om redan utgivna publikationer som riktar sig särskilt till museer.

På sidan Råd och stöd till museer har vi samlat material och länkar som vi tror är användbara för dig som arbetar med frågor inom samlingsförvaltning, förmedling, utställningsteknik och riskhantering.

Fakta: Utökat uppdrag

Riksantikvarieämbetet har fått ett utökat uppdrag på museiområdet. Vi har dock arbetat med museirelaterade frågor länge, bland annat med utveckling och stöd inom konserveringsvetenskap och samlingsförvaltning.

Ett sätt att närma sig det nya uppdraget är genom Museidialogen, som också har en Facebookgrupp.
Den 1 september 2017 tillträdde Eric Fugeläng som museisamordnare på Riksantikvarieämbetet. Tjänsten inrättades för att säkerställa en väl fungerande dialog mellan myndigheten och museisektorn, samt för att samordna museifrågorna internt.

 

 

  • Publicerad:
  • Uppdaterad: