Nyheter
Från installationen av basutställningen Kampen i tiden på Jönköpings läns museum. Foto: (CC BY)

Kampen i tiden och Jönköpings läns museum vinner Årets pedagogiska pris 2021

Grattis till Jönköpings läns museum som i dag vann Årets pedagogiska pris för basutställningen ”Kampen i tiden” på museernas Vårmöte 2021.

Alexis Holmqvist och Per Gantelius har tagit fram basutställningen Kampen i tiden tillsammans med Jönköpings läns museum och Riksantikvarieämbetets utställningsverkstad och de deltar just nu i Kulturarvsinkubatorns entreprenörsprogram med Aesthetic Obstacles.

På Sveriges Museers vårmöte i Visby vann museet och utställningen Årets pedagogiska pris 2021 som delas ut av FUISM (Föreningen för pedagogisk utveckling i svenska museer). Kulturarvsinkubatorn säger stort grattis till vinnarna.

Du som var anmäld till Museernas Vårmöte kan se en film och höra dem berätta om samarbetet mellan Jönköpings läns museum, spelutvecklare i Kulturarvsinkubatorn samt Utställningsverkstaden på Vårmötets digitala plattform.

Läs mer om projektet Kulturarvsinkubatorn vid Riksantikvarieämbetet
Läs fler nyheter från Kulturarvsinkubatorn

  • Publicerad:
  • Uppdaterad: