Riksantikvarieämbetet i sociala medier

Riksantikvarieämbetet tror på att finnas närvarande på flera platser än på vår webbplats. Därför har vi valt att vara aktiva, sprida vår information och föra dialog med våra målgrupper genom att närvara i sociala medier.

Vi svarar på inlägg så snabbt som möjligt, men hanterar inte formella ärenden via sociala medier. Då får man istället vända sig till traditionella kanaler som e-post eller vanlig post.

Inlägg som bryter mot lagen eller är kränkande tas bort från sidan och dokumenteras, samt i de fall det handlar om lagbrott så polisanmäler vi givetvis det.

Facebook

På Facebook har vi en huvudsida för myndigheten som sedan kompletterats med sidor för olika delar av verksamheten.
Riksantikvarieämbetet på Facebook
Glimmingehus på Facebook
Gamla Uppsala Museum på Facebook

Inom vissa projekt sätts det även upp grupper på Facebook, där alla kan vara med och diskutera:
För museer

Instagram

Instagram lägger vi upp bilder från våra bildarkiv och även från andra institutioners arkiv som vi hittar i Kringla.nu. När vi är på konferenser och liknande så blir det bildrapporter även därifrån.

Många medarbetare på Riksantikvarieämbetet taggar även sina privata bilder med #attjobbapåraä, kolla in de bilderna här.

Twitter

Twitter finns vi med ett konto där vi lägger ut nyheter och tipsar om intressanta artiklar, evenemang och liknande. Du kan även följa riksantikvarie Lars Amréus på Twitter.

Flickr

Riksantikvarieämbetet har funnits på Flickr sedan 2009. Vi är med på Flickr Commons och där lägger vi upp bilder från vårt arkiv. Vi har även ett Flickr-konto där vi lägger upp bilder från våra evenemang och där hittar du också pressbilder att ladda ner.

Bloggar

På K-blogg kan man följa Riksantikvarieämbetet och våra medarbetares arbete på lite närmare håll.

Podcast

Om du vill veta mer om vad vi arbetar med på Riksantikvarieämbetet, lyssna på vår podcast K-podd.

Youtube och Vimeo

Youtube lägger vi upp intervjuer, föredrag, instruktionsfilmer och liknande.
Vimeo lägger vi upp filmer som går att ladda ner och återanvända.