Kommunikation Riksantikvarieämbetet
Följ gärna Riksantikvarieämbetet i våra sociala medier. Foto: (CC BY)

Riksantikvarieämbetet i sociala medier

Vi tror på att finnas närvarande på flera platser än på vår webbplats. Därför har vi valt att kommunicera med våra målgrupper genom att närvara i sociala medier. Här kan du välja vilka kanaler du vill följa oss i.

Riksantikvarieämbetet uppmuntrar kommentarer och aktivitet i våra sociala medier. Vi svarar på inlägg under arbetstid på vardagar.

Facebook

På Facebook har vi en huvudsida för Riksantikvarieämbetet på Facebook, som sedan kompletterats med sidor för olika delar av verksamheten. Till exempel har vårt besöksmål Glimmingehus en egen sida på Facebook och inom vissa projekt eller verksamhetsområden sätts det även upp intressegrupper – såsom till exempel Facebookgruppen För museer.

Flickr Commons

På Flickr Commons finns bilder med utgången upphovsrätt (Public Domain), som du även hittar med ytterligare detaljer i vårt e-arkiv, Arkivsök.

Instagram

Instagram lägger vi upp nyheter, tips på evenemang och bilder från våra bildarkiv, ja även från andra institutioners arkiv som vi hittar i Kringla.nu. När vi är på konferenser och liknande så blir det bildrapporter även därifrån.

Många medarbetare på Riksantikvarieämbetet taggar även sina privata bilder med #attjobbapåraä, kolla in de bilderna här.

K-blogg

På vår K-blogg kan man följa våra medarbetares arbete i fördjupad form. Där har vi även gästbloggare med jämna mellanrum.

Linkedin

På Linkedin presenterar vi jobbannonser och tipsar om aktuella händelser inom kulturarvsområdet.

Pinterest

Vi har många bilder på Pinterest som också finns i vår bildsöktjänst Kringla. Bilderna hämtas från vår tekniska infrastruktur K-samsök där ett stort antal museer och kulturarvsinstitutioner delar sina bildsamlingar.

Podcast

Om du vill veta mer om vad vi arbetar med på Riksantikvarieämbetet, lyssna på vår podcast K-podd. Du hittar den på K-blogg eller där poddar finns.

X (f.d. Twitter)

plattformen X finns vi med ett konto där vi lägger ut nyheter och tipsar om artiklar och evenemang.

Youtube

Youtube lägger vi upp filmer från konferenser, intervjuer och föredrag samt instruktionsfilmer och liknande.

Så hanterar vi kommentarer

Vi ansvarar för att kommentarer och diskussioner håller god ton. Det innebär att Riksantikvarieämbetet förbehåller sig rätten att ta bort kommentarer som strider mot svensk lag eller mot mediets policy, innehåller känsliga personuppgifter, är uppviglande eller kränker enskildas personliga integritet.

Detsamma gäller stötande innehåll och kommentarer som är vilseledande eller har ett kommersiellt syfte. Riksantikvarieämbetet förbehåller sig även rätten att blockera användare som vid upprepade tillfällen bryter mot dessa riktlinjer.

Kommentarer och meddelanden som skickas till Riksantikvarieämbetet blir allmän handling, var därför aktsam med privat information.

Vi hanterar aldrig enskilda ärenden via sociala medier – kontakta oss då i stället via registrator@raa.se eller växeln 08-5191 80 00.

Riksantikvarieämbetet är personuppgiftsansvarig för innehållet i våra sociala medier. Om du vill veta mer om hur vi behandlar personuppgifter, besök: www.raa.se/gdpr.