Riksantikvarieämbetet i sociala medier

Riksantikvarieämbetet finns bland annat på Facebook, Instagram, Twitter. Vi har också en blogg, K-blogg, och en podcast, K-podd.

Vi tror på att finnas närvarande på flera platser än på vår webbplats. Därför har vi valt att vara aktiva, sprida vår information och föra dialog med våra målgrupper genom att närvara i sociala medier. Vi svarar på inlägg så snabbt som möjligt, men hanterar inte formella ärenden via sociala medier. Då får du istället vända dig till traditionella kanaler som e-post eller vanlig post.

Inlägg som bryter mot lagen eller är kränkande tas bort från sidan och dokumenteras, samt i de fall det handlar om lagbrott så polisanmäler vi givetvis det.

Facebook

På Facebook har vi en huvudsida för myndigheten som sedan kompletterats med sidor för olika delar av verksamheten:
Riksantikvarieämbetet på Facebook.

Till exempel har våra besöksmål egna sidor på Facebook:
Glimmingehus på Facebook
Gamla Uppsala Museum på Facebook

Inom vissa projekt sätts det även upp grupper på Facebook, där alla kan vara med och diskutera:
För museer

Instagram

Instagram lägger vi upp nyheter, tips på evenemang och bilder från våra bildarkiv, ja även från andra institutioners arkiv som vi hittar i Kringla.nu. När vi är på konferenser och liknande så blir det bildrapporter även därifrån.

Många medarbetare på Riksantikvarieämbetet taggar även sina privata bilder med #attjobbapåraä, kolla in de bilderna här.

Twitter

Twitter finns vi med ett konto där vi lägger ut nyheter och tipsar om intressanta artiklar, evenemang och liknande.

Flickr

Riksantikvarieämbetet har funnits på Flickr sedan 2009. På Flickr Commons lägger vi upp bilder från vårt arkiv. Arkivbilderna är utan upphovsrätt (Public Domain).

Bloggar

På vår K-blogg kan man följa Riksantikvarieämbetet och våra medarbetares arbete i lite fördjupad form. Där har vi även gästbloggare med jämna mellanrum.

Podcast

Om du vill veta mer om vad vi arbetar med på Riksantikvarieämbetet, lyssna på vår podcast K-podd. Du hittar den även där poddar finns.

Youtube och Vimeo

Youtube lägger vi upp filmer såsom livesända konferenser, intervjuer, föredrag, instruktionsfilmer och liknande.
Vimeo finns även en del äldre filmer som går att ladda ner och återanvända.

Nyhetsbrev

Missa inte heller att prenumerera på våra nyhetsbrev.