Riksantikvarieämbetet i sociala medier

Vi tror på att finnas närvarande på flera platser än på vår webbplats. Därför har vi valt att vara aktiva, sprida vår information och föra dialog med våra målgrupper genom att närvara i sociala medier.

Riksantikvarieämbetet finns bland annat på Facebook, Instagram, Twitter. Vi har också en blogg, K-blogg, och en podcast, K-podd. Vi svarar på inlägg så snabbt som möjligt, men hanterar inte enskilda ärenden via sociala medier. Kontakta oss istället via e-post: registrator@raa.se eller telefon: 08-5191 80 00. Växeln har öppet helgfria vardagar mellan kl. 09–17.

Kommentarer och meddelanden som skickas till Riksantikvarieämbetet blir allmän handling, var därför aktsam med privat information. Om du vill veta mer om hur vi behandlar personuppgifter, besök: www.raa.se/gdpr.

Vi ansvarar för att kommentarer och diskussioner håller god ton. Det innebär att Riksantikvarieämbetet förbehåller sig rätten att ta bort kommentarer som strider mot svensk lag, innehåller känsliga personuppgifter, är uppviglande eller kränker enskildas personliga integritet. Detsamma gäller stötande innehåll och kommentarer som är vilseledande eller har ett kommersiellt syfte. Riksantikvarieämbetet förbehåller sig även rätten att blockera användare som vid upprepade tillfällen bryter mot dessa riktlinjer.

Facebook

På Facebook har vi en huvudsida för Riksantikvarieämbetet på Facebook, som sedan kompletterats med sidor för olika delar av verksamheten. Till exempel har vårt besöksmål Glimmingehus en egen sida på Facebook och inom vissa projekt eller verksamhetsområden sätts det även upp grupper på Facebook där alla kan vara med och diskutera – såsom till exempel gruppen För museer.

Instagram

Instagram lägger vi upp nyheter, tips på evenemang och bilder från våra bildarkiv, ja även från andra institutioners arkiv som vi hittar i Kringla.nu. När vi är på konferenser och liknande så blir det bildrapporter även därifrån.

Många medarbetare på Riksantikvarieämbetet taggar även sina privata bilder med #attjobbapåraä, kolla in de bilderna här.

Twitter

Twitter finns vi med ett konto där vi lägger ut nyheter och tipsar om intressanta artiklar, evenemang och liknande.

Flickr

Riksantikvarieämbetet har funnits på Flickr sedan 2009. På Flickr Commons lägger vi upp bilder från vårt arkiv. Arkivbilderna är utan upphovsrätt (Public Domain).

Bloggar

På vår K-blogg kan man följa Riksantikvarieämbetet och våra medarbetares arbete i lite fördjupad form. Där har vi även gästbloggare med jämna mellanrum.

Podcast

Om du vill veta mer om vad vi arbetar med på Riksantikvarieämbetet, lyssna på vår podcast K-podd. Du hittar den även där poddar finns.

Youtube och Vimeo

Youtube lägger vi upp filmer såsom livesända konferenser, intervjuer, föredrag, instruktionsfilmer och liknande.
Vimeo finns även en del äldre filmer som går att ladda ner och återanvända.

Nyhetsbrev

Missa inte heller att prenumerera på våra nyhetsbrev.