Foto: (CC BY)

ForskarFredag i Visby – mingla med forskare och lär dig mer om deras spännande områden!

Lyssna på korta föredrag där forskare och experter presenterar sina olika forskningsområden. Sedan finns möjlighet att mingla eller fika med experterna och ställa frågor!

Riksantikvarieämbetets kulturarvslaboratorium visar hur de jobbar med kulturarvet med hjälp av avancerad utrustning och analyserar bland annat aktuella fynd från utgrävningar i Roma!

Riksantikvarieämbetet i Visby deltar för andra året i vetenskapsfestivalen ForskarFredag. I år genomförs aktiviteter både fredag 28 september och lördag 29 september.

Fredag 28 september kl 14-19

Kl 14-19 Riksantikvarieämbetet
Analyser och experiment med Riksantikvarieämbetets kulturarvslaboratorium.

Kl 14-17 Science lab
Spännande och roliga laborationer för barn.

Kl. 16-19 After Science
Välkommen att lyssna på och prata med forskare och experter från Uppsala universitet, Blått centrum Gotland, Region Gotland och Länsstyrelsen i Gotlands län. Klockan 16 och 17.30 blir det korta mini-föreläsningar och däremellan får alla mingla, ställa frågor och diskutera.

Lördag 29 september kl 11-15

Kl 11-15 Riksantikvarieämbetet
Analyser och experiment med Riksantikvarieämbetets kulturarvslaboratorium.

Kl 11-15 Science lab
Spännande och roliga laborationer för barn.

Kl 13-15 Science café
Välkommen att lyssna på och prata med forskare och experter från Uppsala universitet, Blått centrum Gotland, Region Gotland och Länsstyrelsen i Gotlands län. Klockan 13 blir det korta mini-föreläsningar och sedan får alla fika, ställa frågor och diskutera.

Hjärtligt välkommen till Fenomenalen, Skeppsbron 4 i Visby!

Se hela programmet

Arrangörer:
Fenomenalen science center
Riksantikvarieämbetet
Uppsala universitet – Campus Gotland

 

ForskarFredag är Sveriges mest spridda vetenskapsfestival med aktiviteter i hela Sverige den sista fredagen i september. ForskarFredag skapar mötesplatser mellan allmänheten och forskare och visa hur roligt, spännande och vardagsnära forskning kan vara, hur forskning går till och hur en forskares vardag ser ut. ForskarFredag samordnas nationellt av föreningen Vetenskap & Allmänhet (VA) sedan 2006. Mottot är: ”Forskare är vanliga människor med ovanligt spännande jobb!”. ForskarFredag är en del av den europeiska vetenskapsfestivalen European Researchers’ Night med aktiviteter i över 300 städer runtom i Europa. www.forskarfredag.se

 

Evenemangsinformation

Plats: Fenomenalen, Skeppsbron 4, Visby
Start:
Slut: